miercuri, 15 mai 2024

Publicat la 5/15/2024 07:56:00 a.m. de

Conferință antidrog. Peste 400 tineri din Mediaș au aflat care sunt consecințele consumului de droguri

Clubul Rotary Mediaș, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș și Asociația Steaua Transilvaniei, a organizat o conferință antidrog la Sala Traube. Manifestarea s-a desfășurat în cadrul proiectului districtual „Drogurile - de la fascinație la dependență”, menit să disemineze în rândul tinerilor pericolele imense cu grave consecințe legate de consumul de droguri. 


La eveniment au luat parte peste 430 elevi din clasele IX-XII și cadre didactice de la cele cinci licee medieșene. „Clubul Rotary Mediaș mulțumește conducerii liceelor din Mediaș pentru implicarea în acest proiect, Primăriei Mediaș și Asociației Steaua Transilvaniei pentru parteneriat, Interact Mediaș pentru sprijinul în organizarea evenimentului și sponsorilor pentru susținerea financiară a proiectului” spune Cristina Chisăliță, Președintele Clubului Rotary Mediaș.
 
Dialog interactiv
 
Prezentarea de la Sala Traube a fost susținută de Prof. Dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping, autor al volumului intitulat „Marijuana, zborul spre iad”, una dintre vocile cele mai competente în domeniu.
Tinerii au fost interesați și impresionați de prezentarea făcută, de cazuistica cuprinsă atât în carte cât și în scurtele filme proiectate, s-au pus întrebări și s-au făcut comentarii și remarci foarte pertinente. La final s-au distribuit exemplare din cartea lui Cătalin Țone și materiale promoționale care să le amintească tinerilor despre imensele pericole la care se expun prin consumul de droguri. „Dincolo de măsurile legale, judiciare și medicale pe care statul, prin instituțiile sale abilitate, le ia și de pârghiile punitive și de tratament pe care le uzitează, consider că, sunt la fel de importante aceste întâlniri cu tinerii, în care, atât exemplele pozitive ale celor care au reușit să renunțe la consum, cât și, din păcate, cele negative, uneori fatale, au un rol determinant în a convinge adolescenții să nu aleagă calea dependenței. Prevenirea, cunoașterea consecințelor teribile în toată amploarea lor și dialogul sincer sunt instrumente la fel de importante, pentru că, așa cum se poate vedea, post factum,  situațiile devin mult mai complicat de soluționat și, uneori, pot lua o turnură către un deznodământ tragic” a declarat Prof. Dr. Cătălin Țone.
    Trimite prin e-mail