luni, 20 mai 2024

Publicat la 5/20/2024 10:30:00 p.m. de

Lecție deschisă. Școala Postliceală Auxila a găzduit o demonstrație de dermopigmentare și tatuaje medicale

Elevii unității de învățământ au avut ocazia să vadă cum se realizează tatuajele medicale la pacienții oncologici. Lecția deschisă s-a bucurat de participarea unui specialist în domeniu. Este vorba despre Rita Molinaro din Italia, care a fost prezentă pentru al doilea an consecutiv în municipiul de pe Târnava Mare.


Școala Postliceală Auxila din municipiul Mediaș, a fost gazdă pentru un eveniment deosebit. Este vorba despre o demonstrație de dermopigmentare, respectiv realizarea de tatuaje medicale la pacienți oncologici. „Rita Molinaro este recunoscută în ceea ce face la nivel european și nu numai. Practic, a prezentat elevilor școlii noastre, în special celor de la specializarea Asistent Medical Generalist și a cadrelor didactice de specialitate, ceea ce înseamnă un tatuaj pentru persoanele bolnave de cancer. Ne bucurăm că a ajuns și la noi, îi mulțumim medicului Edvin Vaso de la Spitalul Municipal Mediaș care ne-a creat intermediat și a creat această legătură strânsă. Sunt sigur că vom continua această colaborare și va da roade și pe viitor”, spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila.
 
Specialist recunoscut
 
Rita Molinaro a fost prezentă și anul trecut la Mediaș și a relizat o demonstrație de tatuaje medicale pentru pacienți oncologici, în cadrul Programului Școala Altfel. Anul acesta, a răspuns din nou pozitiv invitației școlii. „Este a treia oară când vin în Mediaș. Mă bucur să cunosc realitatea de aici, am găsit o școală care lucrează pentru oameni, se implică în partea socială, așa că sunt mândră să fiu aici și să susțin această lecție, așa cum am făcut și anul trecut, iar acum putem să trecem la nivelul următor. Astăzi am vorbit despre tatuajele medicale, despre ceea ce trebuie să știe cei care lucrează cu persoane care suferă de cancer, alopecie, imunodepresie,
toxicologie cutanată. Sunt lucruri care pot ajuta aceste persoane să se recunoască pe ele însăși și să ducă la bun sfârșit procesul de vindecare după cancer, după un accident sau un act violent.  Lecția cuprinde o parte teoretică, dar facem și ceva practice pe piele sintetică, pentru că nu am găsit un model de această data”, a explicat Rita Molinaro.
    Trimite prin e-mail