sâmbătă, 18 mai 2024

Publicat la 5/18/2024 08:27:00 a.m. de

Emoționant. Întâlnirea de 55 de ani, la Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Clopoțelul a sunat din nou pentru Promoția 1969 a Liceului Teoretic Axente Sever Mediaș, relatează reprezentanții instituției de învățământ. Elevii generației 1969 au revenit în băncile liceului după 55 de ani. Este vorba despre absolvenții din cele 3 clase care existau în liceul medieșean în urmă cu mai bine de o jumătate de secol, și care s-au întors cu aceleași emoții pe care le-au simțit și în momentul în care au devenit absolvenți.

 
„Întâlnirea absolvenților de acum 55 de ani a marcat prezența în același loc a cel puțin 3 generații. Mai întâi a fost vorba de generația elevilor care sunt în prezent axentiști. Elevii clasei a IX-a Filologie 1 i-au așteptat pe adolescenții generației 1969 și i-au condus în sala de clasă, reamintindu-le nemuritoarele acorduri Gaudeamus Igitur, Juvenes dum Sumus. De asemenea elevii axentiști le-au transmis câteva gânduri personale celor care au revenit pe băncile liceului în care și-au petrecut cei mai frumoși ani.

 
Evident, a doua generație a fost generația 1969, care s-a reunit în sala de clasă și a redescoperit cataloagele care le-au păstrat numele, rezultatele și amintirile. Chiar dacă timpul a lăsat urme pe chipurile absolvenţilor de acum o jumătate de veac, spiritul le-a rămas neschimbat iar reîntâlnirea le-a trezit amintiri din vremurile în care primeau note mai mici sau mai mari, făceau pozne de toate felurile sau trăiau fiorul primei iubiri. S-a păstrat un moment de reculegere în amintirea celor care nu se mai află în viață, iar apoi veselia și buna dispoziție și-au făcut simțite prezența.
 


Nu în ultimul rând, au mai fost și reprezentanți ai unei generații de cadre didactice care activează în prezent în Liceul Teoretic Axente Sever și care i-au avut ca mentori pe adolescenții promoției 1969. Este vorba de doamna directoare Ana-Maria Agirbiceanu, care și-a reîntâlnit diriginta din anii de liceu, pe doamna profesoară Cecilia Milea, și de profesorul Constantin Schiau, care l-a reîntâlnit pe profesorul universitar Lucian Giura, cel care i-a predat atât la Facultatea de Istorie cât și la Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității Lucian Blaga din Sibiu.
 

Deși timpul și-a lăsat amprenta asupra membrilor promoției 1969, sufletele lor au păstrat fiorul bucuriei, camaraderiei și poznelor realizate în anii de liceu. După ce au vizitat unitatea noastră de învățământ și au revăzut locurile preferate din adolescență, absolvenții de acum 55 de ani s-au reunit mai târziu la un restaurant din municipiul nostru.“, a transmis Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș.

    Trimite prin e-mail