marți, 28 mai 2024

Publicat la 5/28/2024 03:20:00 p.m. de

Cortul Auxila, redeschis în perioada mai-septembrie. Medieșenii pot afla gratuit cum stau cu sănătatea

Școala Postliceală Auxila, în parteneriat cu Primăria Mediaș, desfășoară și anul acesta acțiuni de măsurare a stării de sănătate a populației. Astfel, elevii școlii, însoțiți de cadre didactice, vor măsura gratuit tensiunea arterială, pulsul, glicemia sau greutatea cetățenilor din cartierele orașului dar și din satul aparținător Ighișu Nou. Cortul Auxila va fi prezent în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 12:00-17:00.

 
La sfârșitul săptămânii trecute, Cortul Auxila a fost prezent în zona centrală a municipiului de pe Târnava Mare, în Piața Regele Ferdinand I. Medieșenii care au trecut prin această zonă au avut ocazia să afle cum stau cu sănătatea. Cu ajutorul profesorilor și elevilor Școlii Postliceale Auxila Mediaș, cei interesați și-au putut măsura tensiunea arterială, glicemia, pulsul sau chiar greutatea. „Desfășurăm începând cu luna mai și până la finalul lunii septembrie, o acțiune tradițională a școlii noastre și anume Cortul Auxila. Este o acțiune care a debutat în urmă cu opt ani și pe care o desfășurăm în bune condiții. Vreau să menționez că și în acest an avem sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș, care ne este partener al activității noastre. Vreau să mulțumesc și Primăriei și Primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul constant acordat școlii noastre și aici nu mă refer doar la Cortul Auxila, ci la toate activitățile extrașcolare pe care le desfășurăm pentru comunitatea din Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou” spune Viorel Pasc, Directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.

Parteneriat cu Primăria Mediaș

La acțiunea organizată de Școala Postliceală Auxila a fost prezent și Primarul Gheorghe Roman. Edilul a explicat că această acțiune este una foarte bună și că va beneficia în permanență de sprijinul său. „De opt ani de zile avem acest parteneriat cu Școala Postliceală Auxila. Nu pot decât să spun că este o colaborare foarte bună, în principal în interesul medieșenilor. Eu nu pot decât să îi îndemn pe medieșeni să vină la Cortul Auxila și să beneficieze de toate analizele pe care acești oameni inimoși le fac în diferite zone ale orașului. Cu siguranță, acest parteneriat va continua și în perioada următoare” a explicat Gheorghe Roman, edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Două zile pe săptămână

Acțiunea de măsurare a stării de sănătate a populației va continua până la jumătatea lunii septembrie, în fiecare zi de luni și joi în intervalul orar 12:00-17:00. Cortul Auxila va fi prezent în toate cartierele orașului și în satul aparținător Ighișu Nou. În fiecare locație se va afla un cadru didactic al școlii, care va fi însoțit de trei-patru elevi. Pe lângă măsurarea funcțiilor vitale, în perioadele caniculare voluntarii vor oferi medieșenilor și nu numai lor apă.

    Trimite prin e-mail