vineri, 31 mai 2024

Publicat la 5/31/2024 12:14:00 p.m. de

Bazinul de înot didactic din Mediaș a devenit gazda unor lecții din programa școlară de Teorie Sportivă

 

La sfârșitul anului trecut Primăria Municipiului Mediaș a realizat recepția finală a Bazinului de înot didactic din cartierul Vitrometan, destinat elevilor din învățământul preuniversitar medieșean dar și publicului larg.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

După ce elevii claselor de la profilul vocațional au inaugurat bazinul medieșean, iată că Bazinul de înot didactic a devenit gazda unor lecții din programa școlară de Teorie Sportivă.

Concret, axentiștii din clasa a XI-a Intructor Sportiv însoțiți de diriginta Miredda Câmpean au învățat și au aplicat pe viu Tehnici de Salvare de la Înec. Aceste tehnici au fost predate și studiate pe parcursul a două zile, lecția finală desfășurându-se joi 30 mai.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Axentiștii au folosit instrumente specifice salvării de la înec și cu siguranță aplicația acestor lecții va fi una de durată pentru elevii profilului vocațional.

Foto: Facebook Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș

Bazinul de înot didactic a fost construit pe strada Blajului din cartierul Vitrometan, în curtea Școlii Gimnaziale Constantin Ioan Motaș. Este dotat cu vestiare pentru elevi și profesori, grupuri sanitare, cabinet de prim ajutor, instalații electrice, termice, sanitare, de ventilație și de climatizare. Are o adâncime variabilă, între 1,20 și 1,80 metri.

    Trimite prin e-mail