marți, 23 aprilie 2024

Publicat la 4/23/2024 01:42:00 p.m. de

Speranța moare ultima. ACS Mediaș - Gloria Bistrița, sâmbătă, pe Stadionul Gaz Metan 2

ACS Mediaș își joacă sâmbătă, 27 martie, de la ora 17, una dintre ultimele cărți pentru a a continua cursa spre Liga 2. Întâlnește liderul Gloria Bistrița, pe Stadionul Gaz Metan 2 (8 Mai), în etapa a 5-a a play-off-ului seriei a 9-a a Ligii a 3-a. Din păcate, distanța față de locul 2 a crescut după runda precedentă la 7 puncte, elevii lui Mihai Ianc cedând din nou în fața Unirii Ungheni, scor 0-1. Singurul gol al partidei a fost marcat de mureșeni cu patru minute înainte de finalul timpului regulamentar de joc, după o fază fixă în care au profitat de o greșeală a portarului Fabio Blaga.

 
ACS Mediaș pune de mâine în vânzare bilete la meciul de sâmbătă, la prețul de 10 lei. Minorii au acces gratuit. Biletele se pot achiziționa de la sediul clubului ACS Mediaș, miercuri, joi și vineri din Piața Regele Ferdinand (de lângă Casa Căsătoriilor) între orele 10:00-14:00.
Sâmbătă biletele de acces se pot cumpăra de la sediul clubului din centru, de lângă Casa Căsătoriilor, în intervalul 10:00-14:00, dar și la casele de bilete de la stadion între orele 15:00-17:00.

Cum a fost la Ungheni
 
La Ungheni, ACS Mediaș a început partida în formula Fabio Blaga, Alexandru Vodă, Cristian Avram, Vlad Antonio, Sorin Șerban, Benjamin Hanzu, Cristian Balgiu, Bogdan Rotar, Tudor Man, Antonio Dumitru și Szilard Magyari. Jucătorii pregătiți de antrenorul Mihai Ianc au avut o ocazie mare de gol în minutul 4 atunci când șutul lui Antonio Dumitru de la 20 metri a fost respins în față de portarul Ungheniului, iar Tudor Man a fost aproape de a o trimite în poartă. Peste cinci minute, la cealaltă poartă, șutul lui Victoraș Astafei a lovit bara porții lui Fabio Blaga. Același Astafei a scăpat singur spre poartă în minutul 19, însă șutul său a fost reținut de portarul medieșenilor. În minutul 33, lovitura de cap a lui Cristian Avram după un corner a trecut puțin pe lângă poarta adversă, iar în cele din urmă s-a intrat la cabine cu același scor înregistrat și la începutul jocului.
 
Gol în final
 
Repriza a doua a fost una echilibrată, cu oportunități de ambele părți. În minutul 74, lovitura de cap a lui Antonio Vlad după un corner a fost reținută de portarul mureșenilor. Peste alte două minute, șutul lui Alexandru Luca din marginea careului de 16 metri a fost respins cu greutate în lateral de portarul Unirii Ungheni. Formația gazdă a dat lovitura în minutul 86. După o lovitură de colț de pe partea dreaptă, portarul Fabio Blaga nu a reușit să intervină, iar mingea a fost trimisă în poartă de Amancio Fortes. A fost golul care avea să tranșeze soarta învingătorului, iar ACS a suferit a treia înfrângerea consecutivă în partidele cu Unirea Ungheni.
 
Partidă echilibrată, rezultat nemeritat
 
La finalul partidei de la Ungheni, antrenorul medieșenilor nu și-a ascuns supărarea. Mihai Ianc a explicat că formația sa nu merita să piardă jocul. „A fost o partidă echilibrată, o partidă specifică de play-off. Din păcate a fost o mică greșeală a noastră, la un corner al lor și au marcat golul decisiv. Așa sunt aceste meciuri de play-off, se tranșează pe mici inexactități. Asta este, ne pare foarte rău, pentru că probabil nu meritam să plecăm învinși, dar până la urmă acesta este fotbalul, aceasta este viața. Trebuie să ținem cont și de ocaziile pe care noi le-am ratat și tot spun că în astfel de jocuri, nu ai voie să ratezi astfel de situații, astfel de șanse, trebuie să înscrii” a declarat antrenorul Mihai Ianc.
 
Victorie cu Bistrița
 
În urma partidei de la sfârșitul săptămânii trecute, ACS rămâne cu 35 puncte și ocupă în continuare poziția a treia în clasament. În etapa următoare, formația lui Mihai Ianc va întâlni pe teren propriu Gloria Bistrița. Partida se va desfășura sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:00 pe Stadionul 8 Mai. „Trebuie să o învingem pe Bistrița, nu s-a schimbat nimic. Trebuie să ne revenim rapid, să trecem iar la muncă, iar sâmbătă să facem un meci bun și să câștigăm pe teren propriu. Le-am spus asta și băieților, nu e loc de plâns, de stat, mai avem de muncit în continuare”, mai spune antrenorul Mihai Ianc.
    Trimite prin e-mail