marți, 23 aprilie 2024

Publicat la 4/23/2024 01:57:00 p.m. de

Peste 130 de copii au pictat icoane pe sticlă Căminul cultural din Agârbiciu

Peste 130 de copii din Șoala, Agârbiciu, Șeica Mică, Axente Sever și Calvaser au luat parte la un atelier de pictură pe sticlă. Evenimentul s-a desfășurat la Căminul cultural din Agârbiciu și a fost organizat de preotul din localitate, Alexandru Armie. Copiii au primit toate ustensilele necesare, iar apoi au trecut la treabă reușind să facă icoane deosebite.
 
 
Mai mulți preoți din zonă și-au unit forțele într-un cerc misionar și au luat decizia ca astfel de ateliere de pictat icoane să se desfășoare în fiecare parohie din cadrul cercului misionar.Am găsit acesta ca un moment potrivit să organizăm, în Parohia Agârbiciu, atelierul de pictat icoane pe sticlă, aflat acum la a doua ediție. Activitatea a plecat de la inițiativa colegului nostru, părintele Adrian-Florin Moga de la Parohia Șoala, fiind îmbrățișată ca o activitate de grup a Cercului Pastoral-Misionar Valea Buii din care face parte și parohia noastră Agârbiciu. Atelierul s-a desfășurat cu binecuvântarea ÎPS Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului și a Părintelui Protopop Ioan-Ovidiu Găban, protopopul Mediașului” a explicat preotul Alexandru Armie.
 
În fiecare localitate
 
Preotul din localitatea Șoala a mai explicat că proiectul s-a bucurat de susținere din partea Primăriei Axente Sever, dar și a Școlii gimnaziale din localitate. „Inițiativa noastră a găsit de la început o foarte frumoasă și susținută implicare din partea lui Constantin Dumitru, Directorul Școlii gimnaziale, precum și primarului Marius Grecu, realizându-se o frumoasă colaborare între biserică, școală și primărie. Această ediție a fost onorată de prezența a peste 130 de participanți, cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani, adunați în frumosul Cămin cultural din Agârbiciu din 5 parohii, Agârbiciu, Șoala, Axente Sever, Șeica Mică și Calvaser. Cadrele didactice ale Școlii Gimnaziale Agârbiciu, împreună cu preoții colegi și soțiile acestora, au coordonat copiii făcând ca la sfârșitul zilei să se vadă frumusețea roadelor muncii tuturor celor care au pictat icoane pe sticlă.
A fost o zi în care toți cei prezenți, unii veniți chiar și de la Sibiu, s-au simțit cu sufletul plin de fericire, fapt ce ne-a făcut pe toți să simțim mai intens apropierea Zilei celei mari a Învierii” mai spune preotul Alexandru Armie.
    Trimite prin e-mail