marți, 23 aprilie 2024

Publicat la 4/23/2024 01:18:00 p.m. de

Cerc pedagogic al educatoarelor la Muzeul Gazelor Naturale

Cercul pedagogic al educatoarelor din Mediaș și zonă s-a desfășurat zilele trecute la Muzeul Gazelor Naturale. În cadrul acestuia au fost prezentate mai multe proiecte naționale implementate la nivel județean. Astfel, muzeograful Angela Păucean a prezentat proiectul „Educația muzeală – studiu de caz, Muzeul Gazelor Naturale”, profesor logoped Recorean Claudia a susținut un atelier de confecționare dispozitiv terapie vocală și reprogramare musculară intitulat „Ești cadru didactic? Ai grijă de vocea ta!”, iar profesorul Peter Izabella Hajnalka de la Grădinița cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor” Mediaș, a prezentat proiectul „Educaţia timpurie de calitate şi stare de bine a preșcolarului”. De asemenea, profesor consilier școlar Oprișor Alina și profesor Peter Izabella Hajnalka au prezentat proiectul „Influența poveștilor asupra dezvoltării emoționale a copiilor preșcolari”, iar profesorul Ionescu Maria de la Grădinița cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată”, proiectul intitulat „Grădina de relaxare, liniște și învățare”.
 
 
Tot în cadrul Cercului pedagogic de la Muzeul Gazelor Naturale a avut loc și prezentarea Proiectului Reggio Emilia, „Incursiune în pedagogia Reggio Emilia-exemple de bune practici” de către profesorul Nicula Iustina de la Grădinița cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor” Mediaș. Profesorul Nagy Irina de la Grădinița cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor”, a prezentat proiectul „Activități STEAM/ȘTIAM în educație timpurie, Exemple de bune practici”, în timp ce educatorul Floca Teodora și profesorul Cristea Adriana Georgeta de la Grădinița cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor” Mediaș, au prezentat „Proiectul de educație pentru valori: Joc, respect și bucurie!”.  În fine, profesorul Peter Izabella Hajnalka de la Grădinița cu Program Prelungit „Bucuria Copiilor” a vorbit despre Implementarea Proiectului E.T.I.C – Educație Timpurie Incluzivă și de Calitate Evaluare la nivelul unității de învățământ.

 
Participanți din Mediaș și zonă

La Cercul pedagogic de la Mediaș au participat educatoare și profesori pentru educație timpurie de la Grădiniţa cu P.P. „Bucuria Copiilor”, Grădiniţa cu P.P. ,,Dumbrava Minunată”,  Grădiniţa cu P.P. „Rază de soare”, Grădiniţa cu P.P. numărul 12, toate din Mediaş, Grădinița cu P.P. Copşa Mică, Grădinița cu P.N. Copşa Mică,  Grădinița cu P.N.  Agârbiciu, Grădinița cu P.N.  Axente Sever, Grădinița cu P.N. Micăsasa, Grădinița cu P.N. Ţapu, Grădinița cu P.N.  Şeica Mică, Grădinița cu P.N.  Valea Viilor, Grădinița cu P.N. Motiş, Grădinița cu P.N.  Dârlos și Grădinița cu P.N. Curciu. „Cu recunoştinţă pentru eforturile depuse, cu entuziasm pentru viitorul educațional al copiilor noştri, mulţumim tuturor celor care au contribuit la organizarea şi derularea întâlnirii de lucru din această zi. Este vorba despre Muzeul Gazelor Naturale Mediaş, domnului director Dumitru Chisăliţă, doamnei muzeograf Angela Păucean, inspectorilor de educație timpurie de la Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Profesor Doctor Maria Turean și Profesor Delia Stoicescu, doamnei responsabil al cercului pedagogic al educatoarelor/profesoarelor din educaţia timpurie, profesor Izabella Hajnalka Peter, dumneavoastră, cadrelor didactice care sunteţi minunate, implicate, creative, pline de energie-dragoste, datorită cărora copiii vin cu drag la grădiniţă” a fost mesajul transmis de organizatorii Cercului pedagogic.
    Trimite prin e-mail