sâmbătă, 13 aprilie 2024

Publicat la 4/13/2024 04:00:00 p.m. de

Expoziție temporară la Muzeul Municipal Mediaș: „Mamifere sălbatice de pe glob“

Primăria Municipiului Mediaș, prin Direcția pentru Cultură, organizează, la sediul Muzeului Municipal Mediaș, expoziția temporară de științe ale naturii intitulată „Mamifere sălbatice de pe glob“, care cuprinde exponate din colecțiile particulare ale austriacului Helmut Raith și medieșeanului Oliviu Aldea.


Expoziția propune publicului vizitator un veritabil tur pe mai multe continente și cuprinde mamifere adaptate la condițiile vitrege din munții Asiei precum marmota sau capra sălbatică asiatică, dar și urși bruni, căprioare, bursuci și vulpi din pădurile de foioase din Europa. De asemenea, vor fi expuse specii prezente în savana africană: prădători de top precum leii, leoparzii sau gheparzii și numeroase specii de erbivore precum antilopele, zebrele sau girafele.

Vernisajul expoziţiei va avea loc la sediul Muzeului Municipal Mediaș (Str. M. Viteazu, nr. 46) joi, 18 aprilie, ora 16:00, iar expoziția va rămâne deschisă până în data de 20 mai 2024, cu program de vizitare de luni până vineri, între orele 9 și 17.
 
Expoziția temporară „Mamifere sălbatice de pe glob“ este realizată în parteneriat cu Hunting Club Mediaș și RAITH Tierpräparator Austria.

    Trimite prin e-mail