duminică, 14 aprilie 2024

Publicat la 4/14/2024 04:42:00 p.m. de

Alexandra Hudea, vicecampioană națională la 10.000 de metri

Rezultat extraordinar pentru atleta medieșeană Alexandra Hudea. Ieri, a luat startul la cursa de 10.000 de metri, la finala Campionatului Național de Seniori și U23 și, deși nu era proba ei favorită, a reușit să obțină locul II și implicit titlul de vicecampioană națională! Mai mult, medieșeanca Iulia Mărginean, care reprezintă mai nou Poli Timișoara, a terminat pe locul III!
 
Rezultatul a fost salutat de reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, acolo unde învață Alexandra Hudea. „Sâmbătă 13 aprilie Stadionul ”Constantina Diță” din Târgu Jiu a reunit cei mai buni atleți din România pe distanța de 10 000 de metri. Federația Română de Atletism şi CSM Târgu Jiu au organizat a treia ediție a Campionatului Național de Seniori și U23 – 10.000 m, masculin și feminin.
La această competiție desfășurată în orașul lui Constantin Brâncuși au participat și atletele de aur ale municipiului Mediaș. Ne referim aici la Alexandra Hudea din clasa a XI-a Științe Sociale și la Iulia Marginean, absolventă a promoției 2023 a Liceului Teoretic Axente Sever, în prezent legitimată la CSU Poli Timisoara. Și nu a fost o simplă participare în compania unor nume grele ale atletismului românesc, ci o clasare pe podium a celor două sportive medieșene.
În acest sens Alexandra Hudea a încheiat concursul pe locul al doilea, devenind vicecampioană națională la 10000 de metri, în vreme ce Iulia Mărginean a ocupat poziția a treia a podiumului de la Târgu Jiu.
Le felicităm pe atletele de aur ale Mediașului pentru rezultatele pe care le obțin în competițiile naționale și internaționale și le dorim mult succes pe parcursul acestui sezon.“, a transmis 
Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș
    Trimite prin e-mail