marți, 2 aprilie 2024

Publicat la 4/02/2024 06:44:00 p.m. de

Ei sunt polițiștii EROI care au salvat un om din apele învolburate ale Târnavei Mari. Cum s-a petrecut totul

Doi polițiști din Mediaș au salvat în această dimineață un bărbat din apele învolburate ale Târnavei Mari. Cei doi au răspuns primii apelului de urgență și nu a mai fost timp să aștepte întăriri.

foto: Poliția Română


Doi polițiști din cadrul Poliției Municipiului Mediaș aflați în patrulare în zona străzii Baznei au participat azi la o operațiune de salvare contra cronometru. Aceștia au reușit să îi salveze viața unui vârstnic care a căzut în râul Târnava Mare. Lucian Mihai Jeler, unul dintre cei doi polițiști, s-a aruncat în apă și a reușit să îl tragă la mal.

Căzut în Târnava Mare

Povestea acestei operațiuni de salvare a fost prezentată pe pagina de Facebook a Poliției Române. Marți dimineața la ora 08:50, în Centrul Operațional al I.P.J. Sibiu a sunat linia dedicată apelurilor de urgență, 112. La celălalt capăt al firului, un șofer anunța că zărise un om plutind în derivă, în apele Târnavei Mari, aproape de un pod din municipiul Mediaș. „Imediat, stațiile de emisie – recepție ale polițiștilor din teren s-au făcut auzite. Către toate echipajele din teren, din municipiul Mediaș! Deplasați-vă urgent pe strada Baznei! S-a semnalat că un om a căzut în Târnava Mare! Acordați sprijin pentru recuperarea persoanei în cauză!”, începe povestea operațiunii.

Dovadă de curaj

Norocul a făcut ca Mihai și Ovidiu, doi polițiști care activează în cadrul Poliției Municipiului Mediaș să patruleaze chiar în zona anunțată. „Ovidiu a răspuns apelului de pe stație rapid. Suntem foarte aproape, ne îndreptăm acum spre locul indicat! În mai puțin de 1 minut, cei doi au oprit autospeciala pe mal și s-au uitat atent la suprafața apei pentru a-l zări pe bărbat. Uite-l!  Mihai l-a observat primul și și-a dat seama că omul nu reacționa, lăsându-se purtat în aval de curenții râului. Dacă trece de zona unde ne aflăm, nu mai avem nicio șansă să-l aducem la mal! În timp ce spunea asta, Mihai și-a scos bodycam-ul și stația de pe echipament: Era clar ce va urma. Eu intru! A mai apucat să spună și a sărit în apă” continuă povestea operațiunii de salvare.

Viață salvată

Mihai Lucian Jeler a înotat aproape 20 de metri spre bărbatul purtat de apele adânci, reci și repezi ale unei Târnave Mari agitate, străduindu-se să nu-l piardă din ochi. A reușit să îl prindă și a realizat că trăiește. I-a zărit chipul transfigurat și a realizat că trebuie să se întoarcă rapid la mal pentru ca echipajele medicale să-i acorde îngrijiri de urgență. A reușit să revină pe pământ, iar bărbatul, un medieșean de peste 80 de ani, a fost transportat la spital și se află acum sub supravegherea medicilor. „Ud din cap până în picioare, Mihai s-a așezat pe iarbă. Nu simțea frigul, nu simțea vântul, simțea doar o stare de bine, de mulțumire, de recunoștință că a reușit să salveze o viață. Mihai, Ovidiu, suntem mândri de voi!” este finalul postării Poliției Române.

P.S.: Pozele sunt făcute după ce adrenalina a fost tratată cu un duș fierbinte și o uniformă uscată!”, relatează reprezentanții Poliției Române pe pagina de facebook a instituției.


    Trimite prin e-mail