luni, 1 aprilie 2024

Publicat la 4/01/2024 09:04:00 p.m. de

Cea mai circulată arteră din oraș va fi complet asfaltată până în a doua jumătate a lunii mai

Lucrările de reabilitare a rețelelor de canalizare menajeră, dar și cele pe rețeaua de apă de pe Șoseaua Sibiului, au intrat în linie dreaptă. Până în data de 20 mai, cea mai circulată arteră din oraș pe care s-a intervenit în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”, va fi asfaltată. Ulterior, în cadrul unui alt proiect care beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, rețeaua de canalizare pluvială de pe Șoseaua Sibiului, va fi extinsă între podul peste pârâul Ighiș și giratoriul de la ieșirea din oraș.
 
 
Lucrările de de pe Șoseaua Sibiului au demarat anul trecut în cadrul „Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, județul Sibiu”. Până în a doua jumătate a lunii mai, cea mai circulată arteră din Mediaș va fi complet asfaltată. În legătură cu Șoseaua Sibiului, pe porțiunea în care lucrăm la modernizarea rețelelor de apă și canalizare, pot să spun faptul că anul trecut am început aceste lucrări, iar acum ne pregătim să le încheiem. Apreciez că, până în jurul datei de 20 mai, Șoseaua Sibiului va fi complet asfaltată pe porțiunea pe care s-a intervenit”, a declarat Gheorghe Roman, Primarul Municipiului de pe Târnava Mare.
 
Lucrări pe tronsoane
 
Lucrările pe Șoseaua Sibiului au demarat anul trecut prin reabilitarea colectorului de canalizare menajeră pe lungimea de 810 metri, de la intersecția cu strada Episcop Ioan Bob, până la intersecția cu strada Rubinului. În mod concret, de-a lungul segmentului de drum menționat au fost executate 16 gropi de poziție, prin procedeul de lucru numit microtunelare și s-a montat o conductă din polimer beton. Lucrările s-au desfășurat pe 3 tronsoane, pe benzile centrale de pe fiecare sens de circulație, traficul fiind asigurat pe banda numărul 1, pe sensul de mers al drumului. Lucrările au fost sistate pe perioada sezonului rece și au fost reluate cu executarea racordurilor de canalizare către străzile adiacente Șoselei Sibiului, din porțiunea situată între intersecția cu strada Episcop Ioan Bob și strada Rubinului. Ulterior, lucrările vor continua de la intersecția cu strada Rubinului până la intersecția cu strada Gării, respectiv, săparea de gropi de poziție prin procedeul tehnic de microtunelare, montarea conductei de canalizare și executarea racordurilor către străzile adiacente.
 
Canalizare pluvială
 
În cadrul unui alt proiect care beneficiază de finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, rețeaua de canalizare pluvială de pe Șoseaua Sibiului, va fi extinsă între podul peste pârâul Ighiș și giratoriul de la ieșirea din oraș. Prin intermediul acestui contract se va rezolva practice problema inundațiilor cauzate de ploile abundente în zona Shopping Park Mediaș.Vom continua pe Șoseaua Sibiului pentru că dacă ne amintim, atunci când plouă în anumite zone se adună foarte multă apă.  Aici mă refer la zona Kaufland, zona sensului giratoriu de la ieșirea din oraș. Acele probleme trebuie înlăturate și asta vom face”, a mai declarat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.

 

    Trimite prin e-mail