marți, 19 martie 2024

Publicat la 3/19/2024 04:40:00 p.m. de

Elevii din Copșa Mică mănâncă împreună! A demarat programul „Masă sănătoasă“

La Copșa Mică a demarat, ieri, Programul Naţional "Masă sănătoasă“.  „Luni, 18 martie 2024, în toate unitățile de învăţământ din oraşul Copşa Mică, toţi elevii (preşcolari, şcolari şi liceeni) au avut ocazia de a lua masa împreună. În toate școlile din oraș, dl Viceprimar Tăpălagă Nicolae Bogdan și reprezentații unităților de învățământ s-au asigurat că proiectul se desfășoară în condiții cât mai bune. Primăria Oraşului Copşa Mică va derula acest program pe parcursul întregului an 2024 cu excepția zilelor libere şi a vacanțelor. Mulțumim tuturor celor implicați în acest proiect pentru buna desfășurare a activității. “, a transmis Primăria Copșa Mică.

 
În altă ordine de idei, tot ieri, a Primăria orașului Copşa Mică împreună cu SC Eco-Sal SA Mediaş şi în parteneriat cu Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu" Copşa Mică au demarat luni, 18 martie 2024, a XI-a ediție a campaniei de sensibilizare-colectare selectivă a deșeurilor “EU SELECTEZ!”. În cadrul proiectului s-au înscris un număr de peste 30 de voluntari, elevi ai Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copşa Mică.


„Proiectul se desfăşoară în mai multe etape: cursuri despre colectarea selectivă, vizite în teren la locurile de colectare selectivă, vizită la staţia de selecţie şi transfer Eco-Sal Mediaş, pichetarea zonelor de selecţie din oraş, distribuirea de materiale informative, etc. La final, absolvenți vor susţine un seminar despre colectarea deşeurilor, în faţa părinţilor şi a altor invitaţi din oraş.
Elevii prezenți azi la prima întâlnire, la sediul Clubului Seniorilor din Copşa Mică, au fost întâmpinaţi de dl Primar Mihalache Daniel Tudor, dl Mărgineanu Mircea, (reprezentant SC Eco-Sal SA), şi de dna prof Angela Lung din partea Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copşa Mică. Elevilor prezenţi le-a fost prezentat un "Scurt istoric al colectării deşeurilor în oraşul Copşa Mică până la înfiinţarea Eco-Sal Mediaş". La finalul proiectului participanţii vor primi un Certificat de Expert în Managementul Deşeurilor şi vor efectua o vizită la Parlamentul României.“, a transmis Primăria Copșa Mică.
    Trimite prin e-mail