luni, 18 martie 2024

Publicat la 3/18/2024 11:43:00 a.m. de

Elevi și dascăli cu care ne mândrim. Ștefan POP, de la Liceul Teoretic „Axente Sever“a câștigat din nou faza județeană a Olimpiadei la Geografie

Nu mai puțin de 8 elevi ai Liceului „Axente Sever“ au participat, ieri, 17 martie, la faza județeană a  Olimpiadei Naționale de Geografie. Ștefan Pop, din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, a reușit să câștige din nou concursul, urmând să reprezinte județul la faza națională. Alți 3 axentiști au urcat pe podium. 
Succesul lui Ștefan Pop vine la scurt timp după ce elevul a urcat, pentru a 3-a oară consecutiv, pe locul 3 la Concursul de Matematică ,,Adolf Haimovici”.

 
„În ultimii ani Liceul Teoretic Axente Sever Mediaș a avut constant elevi calificați la Olimpiada Națională de Geografie sau care au fost pe podiumul celor mai buni din județ la nivelul lor de studiu. „Tradiția” s-a păstrat și în 2024 și avem toate motivele să fim optimiști că se va înrădăcina puternic un pol al geografiei în zona de nord a județului.
Duminică 17 martie la Liceul Teoretic Onisifor Ghibu s-a desfășurat etapa județeană a Olimpiadei de Geografie, la care s-au calificat 8 axentiști. Cel mai bun rezultat a fost obținut de Ștefan Pop din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză, care s-a clasat pe primul loc și va reprezenta județul Sibiu la etapa națională. Pentru Ștefan Pop această calificare reprezintă continuarea unei pasiuni dedicate geografiei, el fiind la a 3-a participare consecutivă la etapa națională.
La nivelul clasei a XI-a elevii unității noastre de învățământ și-au adjudecat locurile II, III și IV. Ne referim aici la Rahela Ganea de la Științele Naturii, care a ocupat locul secund, la Andrei Tăbăcaru de la Matematică Informatică, aflat pe poziția a treia și la Ana Giurgiu de la Științele Naturii, care a obținut mențiune.
Nu în ultimul rând „bobocii” în ale geografiei de la clasa a IX-a au impresionat plăcut la etapa județeană. Sonia Moț din clasa de Științele Naturii intensiv Engleză a prins podiumul, fiind pe poziția a treia, iar colega ei Daria Brînzaru a obținut mențiune.
Îi felicităm pe toți axentiștii care au participat duminică 17 martie la olimpiada județeană de geografie, incluzându-i și pe cei care au obținut rezultate meritorii, precum Dragoș Baltă din clasa a X-a Științele Naturii intensiv Engleză și Robert Simo din clasa a X-a Filologie, chiar dacă nu s-au clasat pe podium. Îi dorim mult succes lui Ștefan Pop la faza națională a Olimpiadei de Geografie, care va avea loc la Constanța la sfârșitul lunii aprilie.“, a transmis „Axente Sever“.



    Trimite prin e-mail