luni, 13 noiembrie 2023

Publicat la 11/13/2023 03:51:00 p.m. de

Argint balcanic, în drum spre Europene! Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au terminat pe 2 la Pirdop

Atletele medieșene Alexandra Hudea și Iulia Marginean și-au îmbogățit palmaresul, în weekend, cu noi medalii balcanice. Componente ale echipei feminine a României, alături de Mihaela Maria Blaga și Claudia Ionela Costiuc, au strâns puncte pentru locul doi în cursa de 4.000 de metri, fetele noastre fiind depășite de Turcia.


La individual U20, Mihaela Maria Blaga a terminat pe locul 3, Alexandra Hudea pe 5, iar al 3-lea cel mai bun timp din echipa României a fost realizat de Claudia Ionela Costiuc (locul 10).
Întrecerea s-a desfășurat orașul bulgar Pirdop. Au participat sportivi Bulgaria, Turcia, Grecia, Serbia, Albania, Croația și România.

O felicităm pe Alexandra Hudea și pe antrenorul Vasile Ibășfălean pentru rezultatele obținute până la acest moment și pentru faptul că ele confirmă munca și seriozitatea sportivei noastre, aceasta fiind totodată o speranță și o certitudine pentru atletismul din România la nivel național și internațional. De asemenea le dorim mult succes la ultima competiție internațională a anului 2023, Campionatul European de Atletism care se va desfășura la Bruxelles pe 10 decembrie.“, au transmis reprezentanții Liceului Teoretic „Axente Sever“ Mediaș, unde Alexandra Hudea e elevă în clasa a XI-a Științe Sociale, iar Iulia Mărginean, absolventă.

România a obținut 5 medalii la „Balcaniada“ de la Pirdop (Bulgaria). „Campionatul Balcanic de cros ne-a adus satisfacția plasării alergătorilor noștri de cinci ori pe podium. Medaliile au fost obținute astfel: aur pentru Mădălina Elena Sîrbu (U23) și bronz pentru Mihaela Maria Blaga (U20) la individual, două de argint prin echipa feminină U20 (Mihaela Maria Blaga /Alexandra Maria Hudea 5/Claudia Ionela Costiuc 10), ca și prin team-ul masculin de U20 (Dragoș Luca Pop 4/Lucian Florin Ștefan 5/Mihai Alin Șavlovschi 10). Se adaugă încă un bronz cu care a fost răsplătită formația noastră de Tineret (U23) formată din Mădălina Elena Sîrbu/Antonia Gabriela Bodnariuc 12/Ana Maria Moroșan 13). Felicitări!“, a transmis Federația Română de Atletism.

    Trimite prin e-mail