sâmbătă, 21 octombrie 2023

Publicat la 10/21/2023 04:58:00 p.m. de

Remiză la Ungheni! ACS Mediaș și-a apărat poziția de lider în clasamentul Ligii a 3-a!

ACS Mediaș a încheiat la egalitate, 2-2 (0-1), cu Unirea Ungheni, în această după-amiază, în derbiul etapei a 9-a a Ligii a 3-a, seria a 9-a.


foto: ACS Mediaș

Medieșenii au început în formula: Fabio Blaga, Vlad Antonio, Cristian Maxim, Cristian Avram, Cosmin Zamfir, Răzvan Trif, Benjamin Hanzu, Emmanuel Baba, Tudor Man, Denis Ursu și Bogdan Rotar.

Elevii lui Mihai Ianc au început curajos, reușind să blocheze fără probleme primele atacuri ale gazdelor. În minutul 19, echilibrul s-a stricat, centralul dictând penalti, la un contact în careul nostru. A transformat experimentatul Astafei, iar Unirea a preluat conducerea: 1-0

Medieșenii s-au năpustit imediat în atac, având 2 cornere consecutive. Avram (‘26) a reluat peste din 5-6 metri, irosind o ocazie uriașă de egalare. Trif (‘30) șutează peste din lovitură liberă, apoi Rotar (‘32) nu-l poate învinge pe portarul advers dintr-o altă lovitură liberă. Antonio (‘34) reia puțin alături, din unghi, din careul mic, la o centrare venită de la Trif.
În minutul 36, Hanzu nimerește transversala cu un șut de la marginea careului de 16 metri. Bogdan Rotar șutează și el, puțin alături, înainte pauză.

La reluare, Fortes ('54) majorează avantajul gazdelor cu un șut din careu, pentru ca Bogdan Rotar ('67) să readucă imediat ACS Mediaș în joc, scor 2-1.
Pentru final, Tineiu intră în locul lui Rotar, iar Covaci îl înlocuiește pe Maxim. ACS Mediaș rămâne în atac, iar insistențele elevilor lui Mihai Ianc au dat roade. Nou intratul Tineiu (‘82) a reușit egalarea, stabilind totodată scorul final 2-2 (1-0).

În urma acestui rezultat, ACS Mediaș rămâne în fruntea clasamentului, cu 20 de puncte, cu unul în plus față de Universitatea Alba Iulia. Unirea Ungheni e pe 3, cu 17 puncte.

În etapa următoare, ACS Mediaș merge tot în deplasare, la Unirea Alba-Iulia, într-un meci programat sâmbătă, 28 octombrie.
    Trimite prin e-mail