miercuri, 13 septembrie 2023

Publicat la 9/13/2023 02:05:00 p.m. de

Eveniment din suflet pentru Mediaș. Stați cu ochii pe Turnul Trompeților

 Un eveniment din suflet pentru Mediaș, devenit deja tradiție în inima vechiului ținut denumit Țara Vinului (  Weinland ), aflat la a 4-a ediție, Weinfest se prezintă in acest an într-un nou format, păstrând poziția de vector de imagine pentru promovarea reconstrucției istorice. Organizatorii și voluntarii vă așteaptă și în acest an în Piața Castelului, la baza Turnului Trompeților, într-un cadru feeric și cu numeroase surprize. Organizatorii recomandă tuturor să stea cu ochii pe Turnul Trompeților în serile festivalului.

Foto: organizatori

Pe acordurile imnului de vin interpretat de Walter Ghicolescu, Turrepitz – paznicul cetății coboară din turn pentru 3 zile la Weinfest Mediaș 2023 și vă invită să sprijiniți inițiativa începută în anul 2005 și publică din 2017, de refacere a adevărului istoric în ce privește istoria viticolă locală.

În baza donațiilor pentru participare, cei prezenți vor avea parte de degustări gratuite de vin de la cramele, casele de vinuri și pivnițele prezente, muzică ambientală, încoronarea Reginei vinului, masterclass-uri ale specialiștilor din domeniu, și nu doar atât.

Fiecare zi este dedicată unui anumit tip de muzică ambientală, în prima zi muzică românească, în a doua zi muzică internațională, iar in ultima zi muzică originală Weinfest.

Evenimentul va fi onorat cu prezența de către Maestrul violonist Alexandru Tomescu, care susține reconstrucția Vechii Metropole de vin a Transilvaniei și care va încânta auditoriul cu sunetul divin al celui mai vestit instrument cu coarde din istorie, vioara Stradivarius ELDER VOICU, obiect de Patrimoniu Național, Categoria Tezaur!

    Trimite prin e-mail