marți, 18 iulie 2023

Publicat la 7/18/2023 11:18:00 a.m. de

”Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica”. Prezentări și degustări

 Asociaţia Română despre Mâncare a demarat în această vară o serie de proiecte dedicate culturii şi diversităţii gastronomice, sub titulatura ,,România cu Bun Gust”. În data de 30 Iulie 2023, continuă în  Micăsasa, din județul Sibiu, cu cel de al doilea eveniment intitulat ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica”.

Foto: organizatori

Proiectul ”Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica” răspunde nevoii de promovare a culturii și diversității gastronomice specifice regiunii de nord a județului Sibiu, dezvoltării activităților în natură și promovarea obiectivelor turistice zonale precum Castelul Brukenthal și traseul de drumeție Via Transilvanica.

În cadrul acestui eveniment, participanții vor avea ocazia să descopere gastronomia locală prin intermediul prezentărilor și degustărilor, ceea ce le va permite să se familiarizeze cu cultura și tradițiile culinare specifice acestei regiuni. De asemenea, evenimentul facilitează crearea de colaborări între producătorii locali, pensiuni și restaurante din zonă.

Vor participa producători locali de fructe, legume, brânzeturi, ulei, săpun, etc.

„Încurajăm activitățile în aer liber de aceea ne-am alăturat conceptului ”Liber în aer liber” promovat de partenerii noștri: Asociația Județeană de Turism Sibiu, Programul Anii Drumeției, prin care  îndemnăm participanții să descopere zona, să petreacă timpul în natură și să practice drumeția pe traseul Via Transilvanica. În acest sens, în cadrul evenimentului se va desfășura o drumeție ghidata de durată mică (1-1,5 ore începând cu orele 14.00) pe traseul Via Transilvanica cu suportul unui ghid specializat.

Proiectul încurajează practicile ce țin de agricultura durabilă, regenerativă, crearea de scheme locale de calitate. Prin promovarea producătorilor care adoptă astfel de practici, proiectul ,,Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica” încurajează protejarea mediului și asigurarea unei producții alimentare durabile și de calitate. https://fb.me/e/31UYAjBG6

Așadar, duminica 30 iulie – Micăsasa cu Bun Gust pe Via Transilvanica: produse locale, gastronomie locala, producători locali, drumeție, castel Brukenthal.

Acțiunea este cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală și Programul Acțiunilor pentru Cultură și Dezvoltarea Comunității Locale”, transmit organizatorii.

    Trimite prin e-mail