marți, 18 iulie 2023

Publicat la 7/18/2023 12:20:00 p.m. de

Campionii Mediașului la mountain bike concurează pentru echipa României

Ciclistul medieșean Theodor Pridon va reprezenta România, alături de Silvia Posea, la Festivalul Olimpic al Tineretului European Maribor 2023, care va începe duminică 23 iulie în Slovenia. Anunțul a fost făcut de Comitetul Olimpic și Sportiv Român. 

 
„Team Romania va participa la competiția din Slovenia cu o delegație de 93 sportivi, 41 băieți și 52 fete.
Pentru prima data în programul competiției a fost introdusă disciplina ciclism mountain bike. Team Romania va fi reprezentată de 2 sportivi (1 fată, 1 băiat):
• Silvia Posea
• Theodor Pridon
Antrenor Vlad Dobre
 
Competiția de ciclism mountain bike din cadrul FOTE Maribor 2023 va avea loc în incinta Parcului Pohorje, cel mai mare parc de mountain bike din Slovenia, amplasat pe muntele Pohorje în vecinătatea domeniului schiabil cu același nume.
În prezent, parcul include mai mult de 10 km de trasee pentru biciclete, de la piste albastre pentru începători până la trasee negre, cu grad mare de dificultate, unde se desfășoară întreceri din cadrul Campionatelor Europene sau Cupelor Mondiale și Europene.
Tricolorii sunt motivați de performanța remarcabilă a lui Vlad Dascălu și toți încearcă să-i calce pe urme campionului European si Mondial U23 și campion European de seniori 2023, aur la Jocurile Europene Cracovia.
 
Ciclism mountain bike la FOTE Maribor în cifre:
• 2 probe băieți și fete – cross-country olimpic (MTB XCO)
• 2 sportivi români în competiție (1 fată, 1 băiat)
• 26 iulie- data competițiilor
• 1 clasare locurile 5-10 - obiectiv Team Romania la FOTE Maribor 2023“, a notat Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
 
Campionul nostru, Theodor Pridon, va reprezenta România la Maribor, in Slovenia, la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Calde felicitari si multe reușite in Slovenia, dragă Theo!“, i-au urat reprezentanții clubului CSM Mediaș.
 
După întrecerea din Slovenia, Theodor Pridon va participa, împreună cu Bogdan Popescu și Balázs Orbán - alți doi rutieri medieșeni de top,  la Campionatul European de Mountain Bike de Tineret programat în perioada 2-6 august în Italia.
„Sportivii CSM Mediaș, Pridon Theodor, Bogdan Popescu și Balázs Orbán vor reprezenta orașul nostru și România la Campionatul European de Mountain Bike de Tineret, care se va desfășura în Italia, în perioada 2-6 august.
Pridon Theodor va participa și la Festivalul Olimpic al Tineretului European la competiția de Mountain Bike în perioada 24-30 iulie.
Consider că este o mare performață să faci parte din lotul național și că este o mândrie pentru noi să avem astfel de sportivi în Mediaș.
Le urez mult succes și îi asigur și pe viitor de toată susținerea mea.“, a transmis Gheorghe Roman, primarul municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail