marți, 18 iulie 2023

Publicat la 7/18/2023 08:20:00 a.m. de

Eduard Flavius Vidrășan a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România!

Un elev de la Colegiul Școala Națională de Gaz a fost premiat la faza națională a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie. În urma desfășurării concursului și a centralizării rezultatelor de la elaborarea lucrării și prezentarea acesteia, Eduard Flavius Vidrășan, coordonat de profesorul Ioan Sas, a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România. De asemenea, Eugen Tudor Popa, elev la Colegiul Național „Octavian Goga” a obținut premiul întâi la aceeași sesiune de comunicări.

 
În perioada 10 – 13 iulie, Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov a organizat desfășurarea fazei naționale a Sesiunii de comunicări științifice ale elevilor din clasele liceale pentru disciplina geografie, la Liceul Teoretic „Horia Hulubei” Ilfov. În total au participat 100 elevi la trei secțiuni: geografie fizică (25 elevi), geografie umană - 37 elevi și geografia mediului - 38 elevi, se arată într-un comunicat de presă remis de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu.
 
Lucrare de cercetare
 
Concursul a constat în elaborarea unei lucrări de cercetare pe o temă geografică din orizontul local și prezentarea publică a acesteia, în fața unei comisii de evaluare și a auditorului. Fiecare probă a fost punctată cu maxim 50 puncte, punctajul final fiind suma punctajelor celor două probe, respectiv maxim 100 puncte. Județul Sibiu a fost reprezentat de doi elevi de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu și respectiv Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, la secțiunea Geografie Umană.
 
Lucrări premiate
 
În urma desfășurării concursului și a centralizării rezultatelor de la elaborarea lucrării și prezentarea acesteia, elevii ce au reprezentat județul Sibiu au obținut rezultate foarte bune. Astfel, Eduard Flavius Vidrășan de la Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș, profesor coordonator Ioan Sas, a obținut Premiul special al Societății de Geografie din România, locul 19 din 37 de participanți, cu lucrarea „Valorificarea potențialului de dezvoltare a turismului rural pe traseul Via Transilvanica – Terra Saxorum, sectorul Mălâncrav – Zlagna”, care a fost notată cu 72,00 puncte. De asemenea, Eugen Tudor Popa, de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, profesor coordonator Adriana Mioara Dincă, a obținut Premiul I, locul 1 din 37 participanți, cu lucrarea „Proiectele de organizare administrativ-teritorială postdecembriste. Efecte asupra Transilvaniei – optimizare sau catastrofă” cu 93,40 puncte. „Menționăm că premiul obținut de către elevul Popa Eugen Tudor este cel mai important din istoria participării elevilor sibieni la acest concurs!” spune profesorul Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județ
ean Sibiu.
    Trimite prin e-mail