sâmbătă, 13 mai 2023

Publicat la 5/13/2023 09:54:00 a.m. de

Utilaje noi, din fonduri europene, la SC Apa Târnavei Mari SA

Primarul Gheorghe Roman felicită SC Apa Târnavei Mari pentru efortul de a implementa proiectul uriaș, de aproximativ 150 milioane de euro, din fonduri europene, pentru modernizarea rețelelor de apă și de canalizare menajeră în Mediaș și nordul județului Sibiu. Într-un mesaj transmis pe pagina de socializare, și-a manifestat bucuria după ce operatorul Apa Târnavei Mari și-a îmbunătățit baza materială în urma achiziției unor utilaje moderne, cu fonduri din cadrul proiectului. Este vorba despre autospeciale intervenții canalizare, buldoexcavatoare, autolaboratoare detectare pierderi apă, autoloborator inspecții canalizare, motopompe, generatoare și autobasculante, care au fost deja livrate și vor fi repartizate pentru a fi folosite în aria de operare.

 
„În urmă cu aproximativ 6 ani, am promovat împreună cu conducerea Apa Târnavei Mari un proiect pe fonduri europene de aproximativ 150 mil de euro pentru Mediaș și nordul județului Sibiu.
Acest proiect care presupune modernizarea rețelelor de apă și de canalizare menajeră este în derulare.
Pe de-o parte este un proiect care produce un real disconfort, dar pe de altă parte este un proiect extrem de util având în vedere faptul că rețelele care se înlocuiesc prezintă un grad ridicat de uzură.
Spre exemplu, în cartierul Gura Câmpului (acolo unde se derulează acum lucrările în Mediaș) pe străzile Turda și Luduș, rețelele de apă și de canalizare menajeră nu au mai fost înlocuite de când au fost date blocurile în folosință.
Astăzi, am avut bucuria să constat că baza materială a operatorului Apa Târnavei Mari s-a îmbunătățit considerabil în urma achiziției pe acest contract a unor utilaje moderne extrem de utile pentru intervenții și pentru derularea activității în condiții cât mai aproape de exigențele noastre.
Îmi cer scuze pentru disconfortul creat de investițiile care se derulează în oraș si vă mulțumesc tuturor pentru înțelegere.
Felicit echipa existentă la SC Apa Târnavei Mari pentru efortul făcut în vederea realizării acestui proiect extrem de util pentru Mediaș și pentru medieșeni.“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

    Trimite prin e-mail