marți, 16 mai 2023

Publicat la 5/16/2023 03:08:00 p.m. de

Final de proiect „Ești prețios! 2x”

Proiectul „Ești prețios! 2x” s-a încheiat sâmbătă, 13 mai 2023, printr-un spectacol organizat de către Asociația „Viața are Sens!“ în cadrul evenimentului Sărbătoarea Maialisv.


 
La Ferma Terapeutică „Păstorul cel Bun” situat în cartierul Aurel Vlaicu din Sighișoara s-au întâlnit copii cu nevoi speciale, aparținătorii lor, reprezentanții diferitelor organizații de binefacere din țară și străinătate, respectiv publicul larg din zona Sighișoara și împrejurimi.

 
Proiectul „Ești prețios! 2x”– implementat de către Asociația S’artR – vient de l’âme din Mediaș - se adresează unui număr de 10 copii cu nevoi speciale, beneficiari ai C.S.S. „Casa Luminii” din cadrul Asociației Viața are Sens!. Acești copii au beneficiat în perioada 24 februarie – 18 mai 2023 de ședințe gratuite de terapie prin artă, având ca obiectiv principal acordarea de sprijin prin puppet play, jocuri dramatice și metoda Singing Hospitals, pentru îmbunătățirea abilităților de comunicare, exprimare și relaționare.
Echipa de artiști formată din Demeter Ferencz, Rózsa Csaba și Wenzel-Gazdag Erzsébet cu sprijinul doamnei psiholog Vasilica Maria Moldovan și a personalului din cadrul C.S.S. Casa Luminii, a elaborat printr-un proces creativ de 3 luni un spectacol de teatru cu titlul „Îmblânzirea Dragonului”.
Publicul numeros a ascultat cu zâmbete pe fețe și lacrimi în ochi povestea cântată, pictată, dansată de către copii beneficiari.
„Îmblânzirea Dragonului este o poveste despre procesul prin care fiecare copil își poate găsii punctele forte, prin blândețe și implicare, devenind resursă importantă pentru comunitatea în care trăiește. Într-un final acesta este scopul suprem al fiecărei proces terapeutic” – declară doamna Wenzel-Gazdag Erzsébet, președintele Asociației S’artR – vient de l’âme.


 
„Nu am cuvinte să vă spun ce lucru important ați realizat! Am fost prezent și la prezentarea de anul trecut. Este fantastic cât și în ce direcție a evoluat grupul și fiecare copil în parte.” – povestea cu entuziasm o doamnă din Germania, care este cu organizația ei de 25 ani alături de C.S.S. Casa Luminii.
 
Vă mulțumim pentru tot ceea ce ați făcut pentru acești copii, tineri și părinții lor. Cred că noi putem învăța multe de la Asociația S’artR. Căutăm oportunitate pentru a continua colaborarea” – mărturisea Eva Jiga, directoarea C.S.S. Casa Luminii.
 

Fiind vorba de continuarea unui proiect început în 2022, bazându-se pe experiențele proiectului anterior, echipa formată din actori, actori păpușari, psihologi, psihoterapeuți și asistenți sociali și-a dorit să ajută mai mult și părinții copiilor. În această privință, la jumătatea proiectului, a fost susținut de către psihologii Gabriela Lucreția Jakab și Cosma István un atelier având ca scop susținerea părinților copiilor cu nevoi speciale în a-și definii limitele sănătoase și a-și găsi propriile resurse pentru a face față provocărilor de zi cu zi.
 
„Fiecare ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, pe lângă emoția și speranța pe care le aduce, întărește și mai mult angajamentul MOL față de comunitățile aflate în nevoie. Vom continua să investim mai departe în proiecte de responsabilitate socială adresate sănătății, educației, sportului și mediului,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.
În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului „MOL pentru sănătatea copiilor” Fundația Pentru Comunitate finanțează 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, contribuind la îmbunătățirea calității vieții a 1.116 de copii cu dizabilități, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.
Suma totală alocată pentru implementarea acestor proiecte în 2022 a fost de 400.000 de lei.
Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave. În cei 14 ani de existență, prin Programul „MOL pentru sănătatea copiilor” au fost finanțate 263 de proiecte cu peste 4,9 milioane de lei, de care au beneficiat aproape 14.000 de copii și adolescenți.
 
Valoarea totală a proiectului „Ești prețios! 2x” este de 27.921Ron, din care 16.572 Ron finanțată în cadrul celei de al 14. ediții a Programul „MOL pentru sănătatea copiilor.
Valoare cofinanțării de 11.349
Ron va fi asigurată de către Asociația S’artR – vient de l’âme din surse proprii.
    Trimite prin e-mail