joi, 11 mai 2023

Publicat la 5/11/2023 07:56:00 a.m. de

„Cununa Blăjelului“ 2023. Au început înscrierile

Au început înscrierile la Festivalul concurs intercultural regional de folclor „Cununa Blăjelului”. Evenimentul ajuns la ediția a treia se adresează soliștilor de muzică populară vocală și instrumentală din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. Festivalul concurs va avea loc în data de 28 mai la Căminul cultural din Blăjel.

 
Festivalul concurs intercultural regional de folclor „Cununa Blăjelului”, își dorește să contribuie la cultivarea în rândul tinerilor a dragostei pentru folclor, la educarea şi influenţarea în mod pozitiv a gustului tinerei generații iubitoare de muzică adevărată, autentică. Totodată, manifestarea reprezentă o invitaţie către aceștia să se apropie cu respect şi demnitate de cultura şi civilizaţia tradiţională, materială şi spirituală a neamului românesc. Nu în ultimul rând, participanții au posibilitatea de a lega noi prietenii și de ce nu, de a iniția viitoare colaborări. „Înscrierea se face pe adresa de e-mail claudiusimon1979@gmail.com. Participanții trebuie să menționeze numele, vârsta secțiunea - vocală sau instrumentală, școala de proveniență și numele cadrului didactic coordonator. Negativele se vor trimite pe aceeași adresă de e-mail în format mp3. Juriul va fi format din profesori și soliști consacrați din domeniul muzical, iar componența juriului va fi făcută publică în timpul desfășurării evenimentului”, a precizat profesorul Claudiu Șimon, organizator al evenimentului. La jurizare se va ţine cont de calitățile vocale și interpretative, prezență și mișcare scenică, respectiv autenticitatea costumelor populare și autenticitatea textelor.
 
Grupe de vârstă
 
Concursul se adresează soliștilor de muzică populară vocal instrumental și dansatorilor amatori de toate etniile din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 19 ani. Participanții se vor prezenta în concurs cu melodii vocale și instrumentale populare specifice zonei sau etniei din care provin. Aceștia trebuie să fie costumați corespunzător zonei din care provine cântecul. Pot concura soliști, duete și grupuri.  Grupele de vârstă sunt 5-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani, 15 -19 ani, iar la duete și grupuri se alege vârstă medie.
 
Parteneri locali
 
Festivalul concurs va avea loc în data de 28 mai la Căminul cultural din Blăjel. Organizatorii sunt Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu, structura Clubul Copiilor Mediaș, Asociația Culturală ,,Cununa Blăjelului” în parteneriat cu Comuna Blăjel și Asociația ,,Domy Music Star”.
    Trimite prin e-mail