sâmbătă, 8 aprilie 2023

Publicat la 4/08/2023 07:41:00 p.m. de

Proiect unic la școala din Valchid: oamenii valoroși devin modele pentru cei mici

 

La școala din Valchid, comuna Hoghilag, a debutat în acastă săptămână un proiect unic în țară: ”SOS abandonul școlar”. În cadrul acestui proiect, oameni realizați, cu meserii deosebite, le împărtășesc celor mici din experiența lor și devin modele pentru copii.

Foto: Nicu Lazăr
Cei mici au nevoie de exemple pozitive și de modele de urmat în viață. Pe acest fapt concret se bazează proiectul care a debutat în această săptămână la Școala din Valchid. În  cadrul proiectului ”SOS abandonul școlar”, oameni care au reușit pornind din medii sociale similare cu ale copiilor, vin în fața celor mici pentru a le vorbi despre experiențele lor. Prima întâlnire pe care au avut-o cei mici în cadrul acestui proiect  fost cu un un inginer electronist care construiește și programează roboti și un pilot de elicopter.
”La Scoala Valchid am dat startul unui proiect unic, după știința noastră,  pentru școlile din România. Proiectul se numește <<SOS abandonul școlar>> și are ca scop aducerea în fața celor mici, să le vorbească, a unor oameni care au reușit, pornind din medii sociale similare cu ale copiilor noștri. Prin acest proiect ne dorim ca invitații să devină modele pentru copiii noștri, pentru că asta le lipsește cel mai mult: modele de oameni valoroși prin cea ce fac.
Astăzi (n.r. – vineri) am avut invitați doi astfel de OAMENI, două potențiale modele de urmat: un inginer electronist care construiește și programează roboti și un pilot de elicopter”, explică Nicu Lazăr, primarul comunei Hoghilag.
    Trimite prin e-mail