duminică, 9 aprilie 2023

Publicat la 4/09/2023 08:09:00 a.m. de

ACS Mediaș a învins AFC Tălmaciu cu scorul de 10-0

Campionatul Ligii a 4-a s-a întrerupt, urmând a se relua pe 22 aprilie. ACS Mediaș va întâlni atunci CS Orășenesc Copșa Mică, de la ora 11, un antrenament cu public înaintea marelui derbi cu Inter Sibiu. 

Sâmbătă, medieșenii au bifat al 18-lea succes consecutiv în campionat. Raul Ignat, Cristian Avram, Gabriel Țala, Adrian Cîrstean, Cristian Pajco, Claudiu Morariu și Cristian Maxim au fost marcatorii în victoria de sâmbătă de la Tălmaciu. În urma acestui succes, ACS a ajuns la 18 victorii consecutive în campionat și ocupă în continuare fotoliul de lider al seriei din Liga a 4-a. 
 
Echipa

A fost al cincelea joc oficial din campionat disputat în acest an și primul în deplasare după o serie de trei disputate în fața propriilor suporteri. 
Antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au trimis în partida cu Sparta un prim unsprezece format din Paul Florea, Cristian Maxim, Alpar Birtalan, Cristian Avram, Bogdan Jica, Cristian Pajco, Raul Ignat, David Potor, Daniel Chifu, Mihai Țala Mihai și Adrian Cîrstean.
 
Filmul jocului
 
Jucătorii pregătiți de antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au marcat câte cinci goluri în fiecare dintre cele două reprize ale partidei de la Tălmaciu. Raul Ignat a deblocat tabela în minutul 13 al confruntării, iar peste șase minute Cristian Avram a dublat avantajul formației sale dintr-o lovitură de pedeapsă transformată fără emoții. Gabriel Țala și Adrian Cîrstean au marcat apoi într-un interval de trei minute și au dus scorul la 4-0 pentru ACS Mediaș. Scorul pauzei a fost stabilit de același Adrian Cîrstean în minutul 41. La opt minute de la reluarea jocului Cristian Pajco a marcat golul șase al medieșenilor, iar apoi peste alte două minute a înscris și Claudiu Morariu. În minutul 60 atacantul Cristian Pajco a reușit dubla, iar în minutul 70 Raul Ignat a bifat și el cea de-a doua reușită în confruntarea de la Tălmaciu. Cristian Maxim a închis apoi tabela cu patru minute de finalul timpului regulamentar de joc, iar ACS s-a impus clar cu scorul de 10-0.
 
Liderul la zi
 
În urma succesului obținut în deplasare în compania echipei AFC Tălmaciu, ACS Mediaș a bifat a 18-a victorie consecutivă în campionat. Gruparea de pe Târnava Mare ocupă în continuare prima poziție a clasamentului seriei din Liga a patra. Medieșenii au acumulat un total de 54 puncte, cu 3 mai multe decât ocupanta locului al doilea, Inter Stars 2020 Sibiu. În cele optsprezece etape disputate până în prezent, aceștia au marcat nu mai puțin de o sută zece goluri și au primit doar treisprezece, având un golaveraj de +97.
 
Pauză în campionat
 
După etapa programată la sfârșitul săptămânii trecute, campionatul s-a întrerupt în Liga a patra și se va relua pe 22 aprilie, atunci când ACS va întâlni pe teren propriu CS Orășenesc Copșa Mică. Ulterior, o săptămână mai târziu va avea loc un meci crucial în bătălia pentru accederea în eșalonul superior, cel din deplasare cu AFC Inter Stars 2020 Sibiu.
    Trimite prin e-mail