marți, 25 aprilie 2023

Publicat la 4/25/2023 12:58:00 p.m. de

ACS Mediaș, în linie dreaptă pentru derbiul cu AFC Inter Sibiu

 
ACS Mediaș a învins fără probleme CS Orășenesc Copșa Mică, cu scorul de 11-1, și se pregătește să înfrunte FC Inter la Sibiu. 
 
 
Gruparea de pe Târnava Mare a câștigat și cel de-al șaselea joc oficial din campionat disputat în acest an, unul disputat sâmbăta trecută în fața propriilor suporteri. ACS Mediaș a început partida cu CS Orășenesc Copșa Mică în formula Ionuț Neacșa, Cristian Maxim, Alpar Birtalan, Cristian Avram, Bogdan Jica, Sebastian Bîrsan, Raul Ignat, Alexandru Socaci, David Potor, Cristian Pajco și Adrian Cîrstean.
 
Filmul meciului
 
Jucătorii pregătiți de antrenorii Dumitru Solomon, Doru Dudiță și Dorin Roșca au marcat trei goluri în prima repriză a partidei cu CSO Copșa Mică și alte opt în actul secund. A fost 3-0 la finalul primelor 45 minute de joc pentru formația gazdă grație reușitelor semnate de Cristian Pajco, Adrian Cîrstean și Sebastian Bîrsan. De altfel, toate cele trei goluri au fost marcate în primele 19 minute ale partidei. În actul secund, medieșenii au marcat apoi pe bandă rulantă. Atacantul Cristian Pajco a mai înscris de cinci ori, Claudiu Morariu a reușit și el dublă, iar Alpar Birtalan a marcat un gol. S-a încheiat 11-1 pentru gruparea de pe Târnava Mare, care și-a continuat astfel parcursul fără greșeală în campionat.
 
Liderul la zi
 
În urma succesului obținut pe teren propriu în compania echipei CS Orășenesc Copșa Mică, ACS Mediaș a bifat a 19-a victorie consecutivă în campionat. Gruparea de pe Târnava Mare ocupă în continuare prima poziție a clasamentului seriei din Liga a patra. Medieșenii au acumulat un total de 57 puncte, cu 3 mai multe decât ocupanta locului al doilea, Inter Stars 2020 Sibiu. În cele 19 etape disputate până în prezent, aceștia au marcat nu mai puțin de o 121 de goluri și au primit doar 14, având un golaveraj de +107.
 
Derby județean
 
Etapa cu numărul 20 a campionatului Ligii a 4-a, programată la sfârșitul acestei săptămâni, va pune față în față ocupantele primelor două poziții ale clasamentului seriei. ACS Mediaș și AFC Inter Stars 2020 vor juca la Sibiu o partidă decisivă în cursa pentru promovare. Cu o victorie sau un rezultat de egalitate, medieșenii rămân pe prima poziție a clasamentului și au prima șansă de a participa la barajul de promovare în Liga a treia, acolo unde vor da piept cu echipa campioană din județul Harghita. În tur, ACS Mediaș s-a impus pe teren propriu la limită, scor 2-1. Returul se va disputa sâmbătă după-amiază de la ora 14:00 la Sibiu.
    Trimite prin e-mail