marți, 25 aprilie 2023

Publicat la 4/25/2023 01:05:00 p.m. de

Radio Mediaş 725 a aniversat trei decenii de activitate

22 aprilie este, în fiecare an, o zi deosebită pentru Radio Mediaș 725. Primul post de radio privat din municipiul Mediaș, dar și din Transilvania, a aniversat, sâmbătă, într-un cadru festiv, trei decenii de activitate. De la eveniment nu au lipsit oameni care au activat de-a lungul anilor în cadrul postului de radio. Pentru a marca aniversarea aşa cum se cuvine, colectivul redacţional a pregătit numeroase surprize ascultătorilor.
 
 
30 ani de Radio Mediaş a fost un moment cu emoţii pentru toată lumea, fie că a fost vorba de colectivul redacţional sau de invitaţii care au sărbătorit alături de echipa Mediaş 725. Aniversarea a început de dimineaţă şi a continuat pe tot parcursul zilei.
 
Echipă rodată
 
Colectivul redacţional al postului s-a schimbat în timp, de-a lungul celor trei decenii de activitate neîntreruptă. În prezent el conţine oameni de radio cu experienţă, iar grila de programe a ajuns şi ea la maturitate, oferind ascultătorilor din aria de acoperire exact ceea ce îşi doresc. În prag de sărbătoare, Radio Mediaş 725 a primit sute de felicitări, atât telefonice, cât şi pe în mediul online.
 
Amintiri plăcute
 
Aniversarea a treizeci de ani de activitate a Radio Mediaș 725 a fost sărbătorită așa cum se cuvine, iar alături de actualul colectiv redacțional s-au aflat foști colaboratori care și-au amintit momentele deosebite petrecute în radio. „Pot să spun că mă cuprinde o nostalgie iremediabilă, mai ales când văd actualul spațiu de emisie și mă gândesc la cel în care am început acum treizeci de ani. La Mulți Ani celor care au lucrat la început, celor care au continuat. Nici nu îmi vine să cred că au trecut atâția ani” spune Marcel Cîmpean, unul dintre componenții echipei de acum trei decenii.  
„Mesajul meu este simplu, mulțumesc tuturor celor care ne ascultă, pentru că fără ascultători lucrurile nu pot continua. Mulțumim clienților noștri, dar și familiei Iuga care continuă această tradiție de a ne întâlni toți cei care am lucrat în tot acest timp la radio. Nu m-am așteptat niciodată ca timpul să treacă atât de repede, chiar dacă pare un clișeu. Mulțumim încă o dată tuturor și sperăm pe cât posibil să facem ce e mai bine pentru orașul nostru în materie de informații de și muzica pe care o difuzăm” spune Mihai Surdu, care face parte din echipa actuală a radioului.
 
Felicitaț
i de primar
 
La ceas aniversar, au fost prezenți și o serie de invitați în studioul Radio Mediaș 725. Printre aceștia s-a numărat și Primarul Gheorghe Roman. „În primul rând nici nu îmi vine să cred că au trecut treizeci de ani. Îmi amintesc de perioada în care mă invita domnul Iuga, Dumnezeu să îl odihnească, patronul acestui post de radio, la diferite emisiuni pentru a vorbi despre artele marțiale pe care le practicam. Au trecut anii, acum copiii dânsului duc mai departe această afacere. Nu pot decât să le mulțumesc pentru că postul de radio transmite în continuare informații corecte către medieșeni, să le urez un sincer La Mulți Ani și în același timp să îmi exprim dorința ca în continuare Radio Mediaș 725 să emită cât mai mulți ani și de acum înainte” a declarat Primarul Gheorghe Roman.
 
Al 7-lea din România
 
Radio Mediaş 725 a emis pentru prima dată pe 22 aprilie 1993, la ora 13:13. A fost primul post de radio privat din Transilvania şi al 7-lea din România. S-a numit Radio Mediaş 725, pentru că în 1993, anul lansării, municipiul Mediaş sărbătorea 725 de ani de atestare documentară. Radio Mediaş 725 emite pe frecvenţa de 88,1 MHz în emisiuni stereofonice. Este un post de radio cu caracter informativ, un radio de companie, de divertisment, şi este recepţionat pe o rază de 35 kilometri în jurul Mediaşului.
    Trimite prin e-mail