joi, 9 martie 2023

Publicat la 3/09/2023 08:04:00 a.m. de

Povestea apei, în Săptămâna verde

Câteva sute de elevi de școală gimnazială, dar și liceu, au vizitat săptămâna trecută stațiile de tratare, respectiv epurare a apei din Mediaș și Agnita ale operatorului regional Apa Târnavei Mari.


Tururi ghidate

Elevi de la Școala Gimnazială Mihai Eminescu, dar și de la Liceul Teoretic „Roth – Oberth”, ciclul gimnazial dar și cel liceal, au avut ocazia să facă turul staţiiilor şi să vadă cu ochii lor toate procesele prin care trece apa ce ajunge apoi la robinete. Tot povestea apei au aflat-o și elevi ai Colegiului Tehnic „August Treboniu Laurian” din Agnita, care au trecut pragul Stației de epurare din localitate. 

„În cadrul activităților școlare derulate în Săptămâna verde, Operatorul regional a primit vizita mai multor clase de elevi, atât de la gimnaziu, cât și de la liceu, la amplasamentele sale, respectiv, Stația de Tratare a Apei din Mediaș, Stațiile de Epurare a apelor uzate din Mediaș și Agnita

În cadrul tururilor ghidate, elevii au avut ocazia să afle de la specialiștii companiei noastre o serie de informații legate de drumul pe care apa îl parcurge din natură spre casele noastre și mai apoi, din nou în natură, dar mai ales au avut ocazia să vadă cu ochii lor ce înseamnă munca din spatele unei ape de calitate în case, dar și ce înseamnă să redai apa ciclului natural în așa fel încât să nu afectezi mediul înconjurător. Așa cum am mai spus și cu alte ocazii, ne bucură interesul elevilor și al profesorilor, mai ales că aceste vizite sunt prilejuri foarte bune pentru a ne prezenta activitatea, dar și pentru a aduce în discuție o serie de teme legate de protecția mediului, de protejarea surselor de apă și în general, despre implicare, voluntariat și acțiune. Le mulțumim tuturor pentru vizite și îi mai așteptăm pe la noi și cu alte ocazii”, a explicat Milu Oltean, Șef Birou Relații Publice și Comunicare în cadrul companiei Apa Târnavei Mari. 

    Trimite prin e-mail