joi, 9 martie 2023

Publicat la 3/09/2023 08:09:00 a.m. de

„Ajută-mă să pot urca”

Medieșenii și nu numai ei sunt chemați să sprijine activitatea Centrului de zi al Asociației Sfântul Casian
 
Unul dintre cele 48 de proiecte pentru care se va alerga anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu este cel Asociației Sfântul Casian din Mediaș. Proiectul intitulat „Ajută-mă să pot urca” are ca obiectiv dotarea Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist cu un elevator pentru scări cu roți. Acesta este necesar în toate instituțiile în care clădirea este compusă din parter + etaj și este o condiție obligatorie pentru reînnoirea licenței de funcționare a centrului.
 
 
Asociația Sfântul Casian Medias își propune prin intermediul proiectului „Ajută-mă să pot urca”, dotarea Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist cu un elevator pentru scări cu roți. Acesta este un dispozitiv pentru transportul persoanelor cu handicap locomotor care va înlocui liftul.
 
Condiție obligatorie
 

Acest sistem de transport este necesar în toate instituțiile în care clădirea este compusă din parter + etaj. Totodată, reprezintă o condiție obligatorie pentru reînnoirea licenței de funcționare a Centrului de zi al Asociației Sfântul Casian.  „Impactul unui astfel de echipament asupra Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist este unul enorm, deoarece fără acest echipament centrul nu va mai putea funcționa începând cu anul 2025. Deoarece Centrul de zi al Asociației Sfântul Casian funcționează la etajul 1 al clădirii, potrivit legii 448/2006, este obligatorie accesibilizarea clădirii pentru persoanele cu dizabilități motorii. Fără acest elevator, asociației, nu îi va mai fi prelungită licența de funcționare de către Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială Sibiu, așadar nici beneficiarii nu vor mai avea unde face recuperare. Beneficiarii din centrul nostru vor putea avea acces la servicii de terapie, chiar dacă vor avea probleme motorii. Echipamentul va fi depozitat la punctul de lucru al asociației și va fi folosit la nevoie“, spune Adrian Ioan Barna, directorul Asociației Sfântul Casian.
 
Alergători și susținători
 
Centrul de zi al Asociației Sfântul Casian are în prezent 22 copii în terapie, iar alți 20 sunt pe lista de așteptare. Oricine poate ajuta la ducerea la îndeplinire a acestui proiect, fie din postura de alergător la Maratonul Internațional Sibiu care se va desfășura la sfârșitul lunii mai, fie din postura de susținător. Proiectul ,,Ajută-mă să pot urca” este una dintre cele 48 cauze pentru care se va alerga la ediția din acest an a maratonului, programată în ultimul week-end din luna mai. Se poate alerga atât la evenimentul cu start din Piața Mare a Sibiului, cât și de oriunde.
 
Eveniment filantropic
 
Maratonul Internațional Sibiu este cel mai mare eveniment de alergare filantropic din țară. Prin intermediul acestuia se dorește susținerea spiritului de inițiativă al sibienilor – idei bune ce pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții. Organizatorii pun la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijină atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.

    Trimite prin e-mail