marți, 21 martie 2023

Publicat la 3/21/2023 07:59:00 a.m. de

Nou proiect cu finanțare europeană la Școala Gimnazială „George Popa“

Școala Gimnazială „George Popa“ derulează un proiect cu finanțare europeanăAcesta este implementat prin Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Proiectul beneficiază de o finanțare în valoare de 140.000 de euro, se desfășoară pe o perioadă de 3 ani și se adresează elevilor de gimnaziu aflați în risc de abandon. 
 
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Școala Gimnazială „George Popa” din municipiul Mediaș a dat startul proiectului PNRAS – Planul Național de Reducere a Abandonului Școlar. Unitatea de învățământ a câștigat un grant de aproximativ 692.000 lei, echivalentul a 140.000 Euro, care se adresează elevilor de gimnaziu în risc de abandon și se desfășoară într-o perioadă de 36 luni.
 
Obiective urmărite
 
Principalele rezultatele urmărite de către instituția de învățământ sunt reducerea absenteismului și a abandonului școlar, creșterea timpului de instruire alocat elevilor aflați în risc de abandon, creșterea procentului de cadre didactice care folosesc mijloace de predare - evaluare digitale și strategii pedagogice moderne la nivelul clasei, precum și creșterea accesului la o educație de calitate pentru elevii care aparțin unor categorii vulnerabile. „Rezultatele aşteptate pe perioada implementării proiectului se referă în principal la creşterea eficienţei şi eficacităţii interne ale şcolii, reflectate prin scăderea ratei de abandon şcolar, creşterea ratei de finalizare a învăţământului gimnazial, creşterea ratei de participare la Evaluarea Naţională la clasa a VIII-a și reducerea procentului de elevi care iau sub nota şase la Evaluarea Naţională. Totodată se așteaptă îmbunătăţirea proceselor de predare - învăţare – evaluare, prin creşterea procentului de cadre didactice din unitatea de învăţământ care folosesc mijloace de predare - evaluare digitale, respectiv creşterea procentului de cadre didactice care folosesc strategii pedagogice moderne la nivelul clasei, adică instruire personalizată, abordări pedagogice structurate, centrate pe elev sau de prioritizare a elevilor prin programe remediale în grupe mici, sau învăţare autodirijată susţinută de tehnologie” a explicat Radu Prisăcaru, Directorul Școlii Gimnaziale George Popa.
 
Spațiu renovat
 
Pentru a asigura buna desfășurare a acestui proiect, Primăria Municipiului Mediaș a efectuat reparații capitale la întregul spațiu al clădirii în care vor fi implementate activitățile. „Am rămas plăcut surprins de proiectul pe care îl derulează Școala Gimnazială George Popa și îl felicit pe domnul director pentru implicarea sa în acest proiect. Consider că parteneriatul pe care îl promovez la nivelul administrației publice locale între Primărie și instituțiile de învățământ este benefic pentru învățământul din oraș. Le mulțumesc pe această cale și tuturor cadrelor didactice care se implică în atragerea fondurilor europene, pentru dezvoltarea învățământului din municipiul Mediaș
a declarat Primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail