marți, 21 martie 2023

Publicat la 3/21/2023 08:08:00 a.m. de

Reabilitare energetică la Colegiul Școala Națională de Gaz

Clădirea Colegiului Școala Națională de Gaz, dar și sala de sport, vor fi reabilitate energetic.


Săptămâna trecută, Primarul Gheorghe Roman a semnat la sediul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, un contract extrem de important pentru Colegiul Școala Națională de Gaz. Este vorba despre contractul de finanțare aferent proiectului Reabilitare și eficientizare energetică corp clădire școală și sală de sport Liceul Tehnologic Școala Națională de Gaz, care beneficiază de o finanțare nerambursabilă de 19.475.784,34 lei.
 
Veste bună
 
La sfârșitul săptămânii trecute, Primarul Gheorghe Roman a fost prezent la Consiliul profesoral de la Colegiul Școala Națională de Gaz. Scopul a fost acela de a informa conducerea liceului medieșean cu privire la contractul semnat la București și implicațiile acestuia. Am semnat un contract pe fonduri europene de aproximativ 20.000.000 lei, circa 4 milioane de Euro, extrem de important pentru Colegiul Școala Națională de Gaz, dar și pentru sistemul de învățământ din orașul nostru. Din acest motiv, am avut bucuria de a mă afla alături de cadrele didactice de la Școala Națională de Gaz, ocazie cu care am prezentat investițiile incluse în proiect. Mulțumesc conducerii școlii pentru buna noastră colaborare extrem de importantă pentru dezvoltarea unui învățământ de calitate în municipiul Mediaș” spune Primarul Gheorghe Roman.
 
Școală smart
 
Pentru unitatea de învățământ medieșeană, proiectul este unul foarte important și reprezintă materializarea unei idei apărute în urmă cu opt ani, aceea de reabilitare energetică a campusului școlar. „Reabilitarea energetică a campusului școlar, respectiv clădirea pricipală și sala de sport, a fost aprobata în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență componenta C5 – Valul Renovării, Operațiunea Renovare energetică moderată a clădirilor publice Autorități locale.  Ne bucurăm pentru derularea acestei investiții care va aduce plus valoare calității actului educațional la nivelul Colegiului dar și a comunității locale. Mulțumim Primăria Municipiului Mediaș și domnului primar Gheorghe Roman pentru implicare și sprijin necondiționat în proiectele derulate la Colegiul Școala Națională de Gaz” a declarat Corina Custelcean, Directorul unității de învățământ.
        
Ce prevede proiectul
 
În mod concret, prin proiectul de reabilitare pentru corpul de clădire școală și sală de sport se vor desfășura mai multe tipuri de lucrări. Este vorba despre reabilitarea instalației de încălzire/răcire/ventilație, prin montarea unor pompe de căldură, reabilitarea eficientă a instalației electrice, respectiv utilizarea de energie regenerabilă/verde prin montarea de panouri fotovoltaice și panouri solare. Totodată se va realiza anveloparea clădirii, reabilitarea instalației sanitare, asigurarea iluminatului de siguranță și a evacuării în caz de incendiu, dar și executarea instalației de stingere și detecț
ie incendiu.
    Trimite prin e-mail