vineri, 3 martie 2023

Publicat la 3/03/2023 10:28:00 a.m. de

Medieșenii au ajuns la Naționale! SNGine Team și LTASrob intră în focul întrecerilor

Cele două echipe de robotică din Mediaș, calificate la Etapa națională a BRD FIRST Tech Challenge România, se află în Capitală. Întrecerile au loc în acest weekend la Sala Polivalentă.

 
SNGine Team, echipa de robotică a Colegiului „Școala Națională de Gaz“, a reușit calificarea în fază finală a Campionatul Național de Robotică după ce a luat locul doi la categoria „Think Award“, prin care a fost recunoscută creativitatea echipei în conceperea robotului și evoluția acestuia pe parcursul sezonului.

 
LTASrob, echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“, a reușit performanța de a intra topul echipelor din România la chiar prima participare la o competiție de asemenea anvergură. Roboțelul „Goguțu“ creat de elevii de la „Axente Sever“ s-a mișcat foarte bine la Regionale, impresionând juriul. LTASrob și-a câștigat dreptul de a participa în competiția din Sala Polivalentă, după ce a cucerit Premiul „Judge Award“.
 
Ambele echipe se bucură de întregul sprijin al municipalității, dar și de tot mai mulți sponsori, care pot asigura creșterea valorii robotului și dezvoltarea elevilor care pun atâta pasiune în ceea ce fac. Astfel, atât înainte de Regionale, cât și înainte de Naționale, echipele au fost invitate la sediul Primăriei, unde primit felicitări, dar și asigurări de sprinij în continuare. „Îi felicit pe toți elevii și pe îndrumătorii lor, pentru efortul și rezultatele obținute la acest concurs de robotică, iar echipelor calificate la faza națională a competiției le doresc mult succes! Apreciez munca depusă de fiecare în parte și îi asigur în continuare de sprijinul constant al administrației locale pe toți tinerii care vor să facă performanță”, a declarat Gheorghe Roman, primarul municipiului de pe Târnava Mare, la întâlnirea organizată la finalul săptămânii trecute.
 
SNGine Team salută sprijinul acordat de Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș și mulțumește sponsorilor: Fortza.ro - producator de accesorii pentru constructii,  ARMAX GAZ, Isotech, Romanelec, Deocon, Contrast și nu în ultimul rând Primăria Municipiului Mediaș. „Am ajuns la Națională! Mulțumim din inimă Primăriei Municipiului Mediaș și noilor noștri susținători, Asociația «Mediaș 750 de ani». «Mamă, am ajuns la Națională!’». Super bucuroși pentru că retrăim această experiență. Abia așteptăm să ne vedem mâine“, a transmis aseară SNGine Team.

 
LTASrob se bucură de sprijinul Primăriei Municipiului Mediaș, a Liceului Teoretic „Axente Sever“, precum și a mai multor sponsori, în frunte cu SC DAFLOG SRL și Alfa Drill Consulting. Au pus umărul la dezvoltarea echipei și Paralela 45, Fortza.ro, Cofetăria LIDIA, KTF Tehnical ATY, Mega Mob, Mia Piazzeta și Isotech. „Fiecare sponsor ne ajută să ne apropiem de performanțe la cel mai înalt nivel. Mulțumim mult pentru sprijinul, încrederea și încurajarea acordate de SC DAFLOG SRL și Alfa Drill Consulting în acest sezon.“, a transmis LTASrob, înaintea plecării spre București.

La întrecerea din Capitală participă 80 de echipe din 72 de licee din întreaga țară, între care și Gear Maniacs, echipa Colegiului Național „Samuel von Brukenthal“. Elevii din echipele de robotică au muncit luni de zile la roboţii lor, au trecut prin etape regionale pentru a ajunge aici. Iar miza este mare – dintre cele 80 de echipe participante, doar 3 vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Houston Texas. Să nu uităm că România este actuala campioană en titre – anul trecut, echipa Delta din Arad a reuşit remarcabila performanţă de a ajunge Campioană Mondială la Robotică”, a transmis Dana Războiu, fondator Naţie Prin Educaţie.

PREMIILE Campionatului NAȚIONAL de Robotică – BRD FIRST Tech Challenge Romania
 
Pe baza jocului robotului în teren se stabilesc premiile funcție de numărul de divizii organizate.
Pe baza interviului si Engineering Notebook si/sau Engineering Porfolio (Caiet Tehnic) se pot acorda premiile:
INSPIRE AWARD, DESIGN AWARD, CONNECT AWARD, MOTIVATE AWARD, THINK AWARD, INNOVATE AWARD, CONTROL AWARD, PROMOTE AWARD, COMPASS AWARD, JUDGE AWARD, NATIE PRIN EDUCATIE AWARD.
Premiile speciale DEAN’S LIST AWARD se acordă doar la Campionatul Național de Robotică, pe baza nominalizărilor facute de echipe.

    Trimite prin e-mail