vineri, 24 martie 2023

Publicat la 3/24/2023 04:01:00 p.m. de

Cei mai buni elevi alergători din județ s-au întâlnit la Mediaș

La Mediaș s-a desfășurat astăzi etapa județeană la cros din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar pentru elevii din ciclurile gimazial și liceal.

Sursa foto: Prof. Mircea Galață

Într-un decor de vis, elevii și-au disputat cu ardoare locul I la disciplina sus amintită, care le conferă participarea la etapa finală a crosului care se va desfășura la Botoșani în perioada 22-24 aprilie.

„A fost o acțiune foarte reușită iar rezultatele obținute de primii clasați ne dau speranțe că elevii noaștri se vor întoarce de la finală cu medalii” a declarat la sfârșitul întrcerii prof. Mircea Galață, inspector de educație fizică ăn cadrul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

Iată și rezultatele obținute:

Gimnaziu fete:

Locul I Cîmpean Denisa, Șc. gimnazială nr.7 Mediaș;

Locul II Ibășfălean Mara Colegiul Național ”Șt. Ludvic Roth - H. Oberth” Mediaș;

Locul III Mereș Sonia Liceul Teoretic ”Gh. Lazăr” Avrig

Gimnaziu băieți:

Locul I Kadar Bogdan Șc. gimnazială ”M.Viteazu” Șelimbăr;

Locul II Mureșan Andrei Liceul Teoretic ”Gh. Lazăr ” Avrig;

Locul III Jiga Cristian Școala gimnazială ”I.C.Motaș” Mediaș

Liceu fete:     

Locul I Hudea Alexandra Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș,

Locul II Comnac Diana Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș;

Locul III Preda Maria Colegiul SNG Mediaș

Liceu băieți:   

Locul I Varga Bogdan Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș;

Locul II Barbu Marius Andrei Liceul Teoretic ”Gh. Lazăr” Avrig;

Locul III Lazăr Paul Liceul Teoretic ”Gh. Lazăr” Avrig,

Sursa foto: Prof. Mircea Galață

Îi felicit colegii mei care prin rezultatele obținute au arătat faptul că nu este obligatoriu ca elevii să fie legitimați a Cluburi Sportive  pentru a obține performanțe notabile, printr-o pregătire serioasă și elevii nelegitimați pot obține rezultate de valoare”, ne-a declarat prof. Mircea Galață, adăugând că dorește organizarea competițiilor naționale in cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar și pentru elevii nelegitimați.

„Vineri 24 martie zona Greweln a găzuit faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros. La această competiție au participat cei mai buni alergători de la invățământul gimnazial și respectiv liceal, care s-au intrecut la probe de cros de 800 de metri, 1000 de metri și 1200 de metri.
Cei 4 alergători care au reprezentat Liceul Teoretic Axente Sever a dominat competiția la nivel liceal. Este vorba de Ciprian Varga la băieți, respectiv Alexandra Hudea și Diana Comnac la fete. Alexandra Hudea este elevă in clasa a X-a Științe Sociale, iar ceilalți 2 atleți sunt colegi in clasa a XI-a Instructor Sportiv.
Atleții LTAS n-au avut practic rivali la faza județeană a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Alexandra Hudea și Diana Comnac au incheiat pe primele două poziții in clasament, in vreme ce Bogdan Varga s-a clasat pe primul loc la masculin.
În aceste condiții Alexandra Hudea și Ciprian Varga vor reprezenta liceul nostru și județul Sibiu la faza națională a ONSS la cros.
Îi felicităm pe atleții liceului nostru pentru rezultatele pe care le obțin atât in competițiile școlare cât și in cele naționale și internaționale, și le dorim succes la etapa finală a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la cros. Aceasta se va desfășura la Botoșani în perioada 22-24 aprilie.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“ Mediaș.
    Trimite prin e-mail