duminică, 19 februarie 2023

Publicat la 2/19/2023 08:18:00 p.m. de

SNGine Team și LTASrob merg la Naționale!

SNGine Team, echipa de robotică a Colegiului „Școala Națională de Gaz“ a reușit calificarea la Campionatul Național de Robotică. A lualt locul doi la categoria „Think Award“, prin care a fost recunoscută creativitatea echipei în conceperea robotului și evoluția acestuia pe parcursul sezonului.


Mamă, am ajuns la națională!”
Premiul Think Award 2, ne asigură calificarea la etapa națională a concursului FIRST Tech Challenge.  Acest premiu recunoaște creativitatea echipei în conceperea robotului și evoluția acestuia pe parcursul sezonului.
Mulțumim organizatorilor Natie Prin Educatie  și le suntem recunoscători tuturor celor care ne-au fost alături… Colegiul „Școala Națională de Gaz” Mediaș , sponsorilor: Fortza.ro - producator de accesorii pentru constructii,  ARMAX GAZ, Isotech, Romanelec, Deocon, Contrast și nu în ultimul rând Primăria Municipiului Mediaș.“, a transmis în această seară SNGine Team.

 
Și pentru LTASrob, echipa Liceului Teoretic „Axente Sever“, participarea în această fază a competiției a fost încununată de succes. „Aflați la prima participare la o competiție de asemenea anvergură, axentiștii s-au clasat pe poziția a 16-a din 83 de echipe de robotică participante. Mai mult, LTASrob a primit premiul Judge Award și s-au calificat astfel la faza națională a competiției de robotică.
Echipa LTASrob s-a format in toamna anului 2022, datorită unui grup entuziast de elevi pasionați de robotică, iar in urmă cu doar o lună robotul LTAS a devenit realitate. „Goguțu” și-a primit botezul competițiilor in două meciuri demonstrative desfășurate la Blaj și la Sibiu iar in urma rezultatelor de la regională își va demonstra din plin abilitățile la etapa națională.
Nu putem să nu-i trecem in revistă pe inimoșii axentiști care au participat cu succes la etapa regională a BRD First Tech Challenge România. Este vorba de Tudor Bîrsan, Cristian Rău și Cristian Roman din clasa a IX-a Matematică Informatică, de Emanuel Bumbuță și Sergiu Medeșan din clasa a X-a Matematică Informatică, de Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică, precum și de Oana Benescu din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză.
Lor li se alătură cadrele didactice care i-au indrumat și-i indrumă in continuare, respectiv doamnele profesoare Gabriela Florea și Loredana Voicea.
Îi felicităm pe componenții echipei LTASrob pentru calificarea la națională și le dorim mult succes. Etapa națională a BRD First Tech Challenge România va avea loc peste 3 săptămâni, în perioada 10-12 martie, tot în capitală.“, a transmis Liceul Teoretic „Axente Sever“.
 
La Competiția Regională FTC România, găzduită de București, au participat peste 100 de echipe din toată țara, între care și SNGine Team, Code Warriors, The Resistance RO186 și LTASRob, de la Colegiul „Școala Națională de Gaz“, Liceul Teoretic „Roth – Oberth“ și respectiv Liceul Teoretic „Axente Sever“.

    Trimite prin e-mail