duminică, 19 februarie 2023

Publicat la 2/19/2023 08:43:00 p.m. de

Hudea și Mărginean, felicitate de LTAS!

Primul titlu de campioană națională pentru Alexandra Hudea a fost salutat în această seară de Liceul „Axente Sever“, unde tânăra atletă este elevă în clasa a X-a Științe Sociale. Felicitări merg și către Iulia Mărginean, de asemenea elevă a liceului medieșean, cele două sportive fiind de altfel singurele reprezentate ale județului la finalele Campionatelor Naționale de Seniori Tineret (sub 23 de ani).

 
Primul titlu de campioană națională pentru una dintre axentistele de aur ale atletismului medieșean
În ultimii ani ne-am obișnuit să asociem numele Alexandrei Hudea și al Iuliei Mărginean cu performanța la nivel inalt. Cele două sportive au obținut in ultimii ani numeroase titluri naționale și internaționale in domeniul atletismului sub bagheta antrenorilor Vasile Herman și Vasile Ibășfălean, și au devenit de două ori consecutiv campioane europene ca și componente ale clubului Mica Romă din Blaj.
Prima competiție națională din 2023 pentru cele două axentiste a avut loc in perioada 18-19 februarie la București. Este vorba de a 40-a ediție a Campionatelor Naționale de Seniori Tineret (sub 23 de ani), găzduită de Sala Ioan Soter din cadrul Complexului Sportiv National Lia Manoliu din capitală. Alexandra Hudea și Iulia Mărginean au participat la finalele de 1500 și de 3000 de metri, iar rezultatele nu au intârziat să apară.
Sâmbătă 18 februarie Alexandra Hudea a devenit campioană națională la U23 la proba de 1500 de metri, pe care a incheiat-o in 4 minute, 30 de secunde și 13 sutimi. O zi mai târziu, in finala de 3000 de metri, Alexandra a incheiat pe poziția secundă in finala de 3000 de metri, cu timpul de 9 minute, 56 de secunde și 38 de sutimi.
Iulia Mărginean a încheiat finala de 1500 de metri pe poziția a șaptea, in 4 minute, 42 de secunde și 73 de sutimi, in vreme ce in finala de 3000 de metri s-a clasat pe poziția a patra, cu timpul de 10 minute, 13 secunde și 46 de sutimi.
Alexandra Hudea și Iulia Mărginean sunt eleve ale Liceului Teoretic Axente Sever in clasa a X-a Științe Sociale, respectiv in clasa a XII-a Științele Naturii intensiv Engleză. In urmă cu două săptămâni cele două atlete au devenit campioane europene la cros alături de Atletic Club Mica Romă din Blaj, in competiția desfășurată in Spania.
Le felicităm pe sportivele noastre pentru performanțele lor și pentru faptul că au devenit certitudini în domeniul atletismului, și le dorim mult succes la viitoarele competiții.“, a transmis Liceul „Axente Sever“.
    Trimite prin e-mail