marți, 17 ianuarie 2023

Publicat la 1/17/2023 09:32:00 a.m. de

Ziua Culturii Naționale, la Muzeul Gazelor Naturale

Muzeul Gazelor Naturale a marcat și anul acesta Ziua Culturii Naționale, printr-o serie de evenimente. 

Pe parcursul zilei de 16 ianuarie, instituția a fost gazda a două manifestări dedicate poetului național. Astfel, luni dimineața începând cu ora 11:00, a avut loc un moment poetic. Au luat parte la acesta, elevii clasei a 2-a C, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din municipiul de pe Târnava Mare. Aceștia au evocat personalitatea și scrierile poetului național Mihai Eminescu,  de la nașterea căruia se împlinesc în 2023, 173 de ani. 

Lansare de carte

În cea de-a doua parte a zilei, scriitorul Nicolae Suciu și-a lansat o nouă carte la Mediaș. Evenimentul cultural s-a desfășurat luni după-amiază începând cu ora 16.00, la Muzeul Gazelor Naturale. La lansarea romanului “Festinul”, au fost prezenți editorul Nicolae Băciuț, scriitoriii Francisc Mihai Lorinczi și Răzvan Ducan, dar și criticulul Ioan Marcoș. Cu acest prilej a lecturat din roman profesorul Gabriela Lup, iar atmosfera a fost întreținută muzical de către profesorul Gabriela Pădurean. Nicolae Suciu este prozator, eseist, dramaturg. A absolvit Facultatea de Filologie, Universitatea București, activând ca profesor de limba și literatura română la Liceul „Timotei Cipariu” Dumbrăveni. A debutat publicistic în 1975, în revista Tribuna din Cluj-Napoca și editorial în 2011. A colaborat și colaborează la numeroase reviste literare din țară și străinătate și a apărut într-un număr considerabil de antologii.

Evenimente de responsabilitate socială

Muzeul Gazelor Naturale are în obiectivele sale promovarea industriei gazului natural dar, și realizarea de evenimente de responsabilitate socială prin care își propune informarea și responsabilizarea comunității. Documentarea, informarea, calitatea, responsabilizarea și performanța stau la baza stragiei de performanță durabilă, având un impact pozitiv asupra comunității și a mediului în care instituția își desfășoară activitatea. În acest sens, Muzeul Gazelor Naturale realizează parteneriate cu diverse instituții de învățământ,  instituții culturale, ONG-uri, asociații prin care organizează astfel de activități educative și culturale.              

    Trimite prin e-mail