marți, 17 ianuarie 2023

Publicat la 1/17/2023 09:56:00 a.m. de

Întâlniri cu reprezentanții constructorilor la Primăria Mediaș

Conducerea Primăriei Mediaș s-a întâlnit cu reprezentații constructorilor care vor lucra pe șantierele din oraș.

 
Implicare maximă, respectarea contractelor semnate și lucrări de calitate. Asta le-a cerut Primarul Gheorghe Roman, reprezentanților firmelor care vor lucra în Mediaș în cadrul proiectelor cu finanțare europeană. Edilul a avut întâlniri cu aceștia pe tot parcursul săptămânii trecute. Municipiul de pe Târnava Mare are în prezent în derulare, în diferite stadii, proiecte care însumează peste 200 milioane de Euro, finanțate în principal cu fonduri europene și guvernamentale.

Anul 2023 este unul extrem de important pentru municipiul de pe Târnava Mare. Este anul în care se va lucra pe multiple planuri în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene care au ajuns în faza de implementare propriu-zisă. Vor fi șantiere deschise în mai multe puncte din oraș, fie că este vorba de reabilitarea rețelelor de apă și canalizare, a traseelor de transport public electric, a centrului istoric, a mai multor școli sau de construirea unor centre multifuncționale.

Întâlniri de lucru

Pe tot parcursul săptămânii trecute, Primarul Gheorghe Roman a avut o serie de întâlniri cu firmele care au câștigat aceste proiecte și care au început sau urmează să înceapă treaba. Edilul a dorit să afle în ce stadiu sunt lucrurile, dacă firmele sunt pregătite să înceapă treaba, dacă se pot încadra în timpul pe care îl au la dispoziție. În egală măsură a cerut din partea lor implicare și calitate în muncă. „Spre finalul anului trecut am promovat o broșură, atât în formă tipărită cât și în mediul online, în care am menționat o mare din proiectele de investiții pe fonduri europene nerambursabile pe care le vom derula pe parcursul acestui an. În condițiile în care suntem la început de an, am considerat că este firesc să am întâlniri cu toți reprezentanții firmelor care vor lucra în Mediaș. I-am îndemnat să se implice cât pot de mult, să respecte contractele pe care le-am semnat cu ei și în același timp să efectueze lucrări de calitate în așa fel încât medieșenii să fie mulțumiți în final de aceste investiții’’ a explicat Primarul Gheorghe Roman.

Investiții importante

Printre aceste proiecte se numără amenajarea unui Centru Social Comunitar de Agrement și Sport pe strada Sticlei, a unui Centru Multifuncțional Educațional la fosta unitate militară de aviație, reabilitarea și modernizarea străzii Ighișului, construirea unui bazin de înot pe strada Blajului, construirea unui Centru comunitar medico-social tot la fosta aviație, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Numărul 4, reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Ighișu Nou, proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în regiunile Mediaș, Agnita și Dumbrăveni, construirea de locuințe sociale colective pe strada Baia de nisip, proiectul de reabilitare și modernizare a centrului istoric, proiectul de modernizare, reabilitare și extindere a traseelor de transport public electric, proiectul de reabilitare și modernizare a unor imobile ale Spitalului Municipal Mediaș dar și dotarea instituției cu aparatură medicală performantă dar și construirea unei creșe în cartierul Vitrometan.

    Trimite prin e-mail