joi, 15 decembrie 2022

Publicat la 12/15/2022 01:47:00 p.m. de

Înfiorător! Și-a ucis mătușa și apoi a violat-o

 

Un minor de 17 ani din Mediaș a fost reținut de procurori pentru o crimă înfiorătoare.

Din cercetările procurorilor rezultă că tânărul locuia împreună cu mătușa sa, în vârstă de 35 de ani, nevăzătoare, într-un apartament din Mediaș.

„În data de 06.12.2022 inculpatul, care locuia împreună cu mătușa sa nevăzătoare, în vârstă de 35 de ani, într-un apartament situat în mun. Mediaș, a luat hotărârea de a o omorî pentru a-i putea fura banii. În jurul orelor 2200, 2300 a înjunghiat-o pe aceasta cu un cuțit în zona gâtului în timp ce dormea şi i-a aplicat mai multe lovituri în cap cu un obiect din fier, urmare a loviturilor primite victima decedând. Imediat după aplicarea loviturilor inculpatul a întreținut cu victima decedată un raport sexual normal. A sustras apoi banii pe care victima îi deţinea şi tototdată, în zilele următoare a folosit fără drept cardul bancar al acesteia.

Tatăl inculpatului a fost cel care a descoperit fapta după aproximativ o săptămână de la săvârşirea ei şi a anunţat organele de poliţie.

Prin ordonanţa procurorului din data de 15.12.2022 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunile de omor calificat prevăzută de art. 189 alin 1 lit d CP cu aplicarea art. 199 alin 1 CP, art. 77 lit e și art 113 alin 3 CP, furt prevăzută de art. 228 alin 1 CP, profanare de cadavre prevăzută de art. 383 alin 1 CP, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, prevăzută de art. 250 CP și acces ilegal la un sistem informatic, prevăzută de art. 360 alin 1 CP.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu va sesiza judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie din cadrul I.P.J. Sibiu – Serviciul Investigaţii Criminale, Poliţiei mun. Mediaş – Biroul Criminalistic şi al medicilor legişti din cadrul Serviciului Judeţean  de Medicină Legală Sibiu” se arată în comunicatul remis presei de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

    Trimite prin e-mail