joi, 15 decembrie 2022

Publicat la 12/15/2022 12:30:00 p.m. de

FOTO/VIDEO Moș Crăciun a venit cu macaraua la Grădinița nr. 29 din Sibiu

Micuții de la Grădiniția din 29 de pe strada Negoveanu din Sibiu au avut parte, aseară, de o mare surpriză. Moșul a venit la ei chiar în timpul serbării caritabile de Crăciun. Iar apariția Moșului a fost una cu totul inedită: a venit cu…macaraua.

URMĂREȘTE VIDEO AICI

Așa cum ne-a obișnuit, personalul Grădiniței nr. 29 Sibiu a organizat cu ocazia Crăciunului un alt eveniment caritabil. Colectivul instituției, condusă de Carmen Firu, organizează numeroase astfel de evenimente atât pentru a bucura copiii instituției pe care o conduce, cât și pentru a participa activ la viața comunității prin susținerea cazurilor caritabile. Seara de 14 decembrie a fost una plină de magie, în curtea grădiniței fiind prezente sute de persoane.


Colinde, dans și voie bună

Zeci de copilași cu căciulițe albe s-au strâns de la mic la mare, așteptând începerea serbării de Crăciun. Seara a debutat cu un dans tematic al Grupei Inimioarelor. Priviți cu atenție de doamna educatoare Carmen Gheorghe, micuții au dansat ținând în mâini coronițe de Crăciun. Magia de sărbătoare s-a simțit în aer, dansul fiind urmat de numeroase colinde. Cei mici au cântat, au adus un omagiu Sărbătorii Sfinte și l-au așteptat pe Moș Crăciun.

Un Moș Crăciun adaptat vremurilor noaste

Vremea de afară nu a fost tocmai prielnică, iar lipsa zăpezii l-a împiedicat pe Moș Crăciun să vină pe sania sa trasă de reni. Astfel, la serbarea Grădiniței nr. 29, Moșul a coborât din macara, fiind însoțit de un ponei și nu de cei 9 reni celebri. Atât copiii, cât și părinții au fost impresionați de sosirea Moșului cel darnic. În sacul său, a fost câte un cadou pentru fiecare copil.

Bazarul copiilor cu suflet mare

Cadrele didactice ajutate de către părinți au reușit să confecționeze decorațiuni de Crăciun. Fiecare din cele 12 grupe ale Grădiniței nr. 29 a avut câte o căsuță unde copiii și-au expus creațiile. Coronițele, globurile și restul decorațiunilor specifice sărbătorilor de iarnă au fost puse spre vânzare în căsuțele amplasate în curtea instituției de învățământ. Astfel, în viitor va putea fi susținut un nou caz caritabil cu banii strânși.

Evenimentul nu ar fi putut avea loc fără sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, Primăriei Sibiu, Asociației Femeilor din Transilvania și al numeroșilor sponsori care au oferit o mână de ajutor conducerii grădiniței. La eveniment au participat Alexandru Dumbravă, viceprimarul municipiului Sibiu și Ana Gabor, președintele Asociației Femeilor din Transilvania, iar aceștia s-au declarat mândri că un asemenea eveniment a fost organizat împreună cu micii preșcolari.

 

    Trimite prin e-mail