miercuri, 7 decembrie 2022

Publicat la 12/07/2022 03:04:00 p.m. de

FOTO. Aeroportul Cluj celebrează Ziua Aviaţiei Civile cu o expoziţie de fotografii şi machete inedite

Aeroportul Internațional Cluj sărbătorește Ziua Internațională a Aviației Civile, pe data de 7 decembrie 2022, printr-o expoziție de fotografii și machete inedite.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj, în colaborare cu Asociația Română pentru Propagandă și Istoria Aeronauticii „Smaranda Brăescu” Cluj, au marcat miercuri, 7 Decembrie, Ziua Internațională a Aviației Civile.
În incinta aeroportului a avut loc vernisajul unei expoziții de fotografii şi machete „Elicoptere în România” care au evidențiat povestea fascinantă a producţiei aeronautice în România.

Ziua Internațională a Aviației Civile, celebrată cu o expoziție inedită

Expoziția a adus în atenția tuturor iubitorilor de aviație faptul că de-a lungul timpului, România a fost una din țările care a promovat industria aeronautică și mai ales a fost dezvoltată datorită inteligenței inginerești în domeniul aviației.
Evenimentul s-a bucurat de prezența reprezentanților societății academice clujene, a cadrelor militare și a reprezentanților societăţilor cu activitate în domeniul aviaţiei civile din perimetrul aeroportuar.
În fiecare an, la data de 7 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Aviației Civile, stabilită de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO) încă din anul 1994. Scopul celebrării mondiale este acela de a dezvolta şi consolida importanţa aviaţiei civile internaţionale în dezvoltarea socială şi economică a statelor membre, având rolul de a promova siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea transportului aerian mondial, conform Monitorul de Cluj.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a susținut discursul de deschidere, în care a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.
În fiecare an, la data de 7 decembrie este sărbătorită Ziua Internațională a Aviației Civile, stabilită de Organizaţia Internaţională a Aviaţiei Civile (ICAO) încă din anul 1994. Scopul celebrării mondiale este acela de a dezvolta şi consolida importanţa aviaţiei civile internaţionale în dezvoltarea socială şi economică a statelor membre, având rolul de a promova siguranţa, eficienţa şi dezvoltarea transportului aerian mondial.

David Ciceo, Directorul General al Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj a susținut discursul de deschidere, în care a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.
David Ciceo, directorul general al Aeroportului Cluj, a precizat cu această ocazie: „La ceas aniversar, marcăm Ziua Internaţională a Aviaţiei Civile, aici, la Aeroportul Internaţional Cluj, care a sărbătorit în această primăvară, 90 de ani de la înfiinţarea aeroportului civil, în 1 aprilie 1932. Aeroportul Internațional Cluj a devenit în timp, un lider regional recunoscut pentru profesionalismul și capacitatea de adaptare la cerințele unei industrii în continuă transformare, fiind un model de bune practici şi un reper pentru Europa de Sud-Est. Evenimentul de astăzi a fost un bun prilej de a marca împreună cu domnul Comandor Laurenţiu Buzenchi şi Asociaţia ARPIA pe care cu onoare o conduce, activitatea extraordinară a aviaţiei române şi internaţionale.”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Aviației Civile, Aeroportul Cluj transmite felicitări tuturor pasagerilor și partenerilor din aviația civilă.
    Trimite prin e-mail