vineri, 9 decembrie 2022

Publicat la 12/09/2022 01:12:00 p.m. de

Consiliul Județean Sibiu a aprobat proiectul! Traseul de 800 de kilometri de piste de biciclete trece și prin Mediaș

Consilierii județeni au avut un singur punct pe ordinea de zi, în ședința extraordinară de ieri, cel vizând participarea județului Sibiu la proiectul „Implementarea a 3.000 km de trasee cicloturistice la nivel național” finanțat din PNRR, Componenta 11 – Turism și cultură, alături de alte unități administrativ-teritoriale din cadrul județului dar și din județele învecinate sub coordonarea Liderului de proiect – Consiliul Județean Brașov.

 
Proiectul a fost aprobat în unanimitate de consilieri, ceea ce înseamnă că Sibiul va participa la realizarea acestui proiect îndrăzneț alături de județele Brașov și Covasna.
Traseele cicloturistice propuse de Consiliul Judetean Sibiu însumează aproximativ 300 km.

Conform acordului de parteneriat, în proiect vor fi implicate 28 de unități teritorial administrative din județul Sibiu:
Municipiul Mediaș, orașele Avrig, Agnita, Copșa Mică și Ocna Sibiului, și comunele Alțîna, Arpașu de Jos, Axente Sever, Bazna, Biertan, Bârghiș, Blăjel, Cârța, Loamneș, Ludoș, Merghindeal, Micăsasa, Moșna, Nocrich, Păuca, Porumbacu de Jos, Roșia, Slimnic, Șelimbăr, Șeica Mare, ȘeicaMică, Târnava și Valea Viilor, la care se adaugă UAT Județul Sibiu.
Prin realizarea acestui proiect, Sibiul va fi legat practic de județele Brașov și Covasna prin trasee cicloturistice.
Ședința de ieri a trebuit să fie convocată în regim de urgență deoarece termenul de depunere a cererilor de finanțare este foarte strâns, până la 11 decembrie.
Un proiect de hotărâre similar a fost adoptat ieri, 7 decembrie, și de către consilierii județeni din Covasna. Amănunte AICI.

11 kilometri de traseu cicloturistic pentru municipiul Mediaș, notează și Primăria Municipiului Mediaș. „Municipiul Mediaș va beneficia de aproximativ 11 kilometri de traseu cicloturistic, parte din proiectul de implementare a 3000 de kilometri de trasee cicloturistice, la nivel național. În mod concret, se dorește identificarea, în parteneriat cu Consiliile Județene Brașov, Sibiu și Covasna, a unui posibil traseu cicloturistic, în lungime totală de 700 de kilometri, care străbate aceste trei județe, incluzând și municipiul Mediaș.
Astfel, la propunerea primarului municipiului Mediaș, dl Gheorghe Roman s-a votat în ședința extraordinară a Consiliului Local din data de 8 decembrie 2022 proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Mediaș la implementarea proiectului din Investiția I.4 „Implementarea a 3.000 de kilometri de trasee cicloturistice la nivel național”, finanțat din PNRR, Componenta 11-Turism și cultură.“, a reamintit Primăria municipiului Mediaș.
    Trimite prin e-mail