joi, 24 noiembrie 2022

Publicat la 11/24/2022 10:03:00 a.m. de

„Dragă moșule, vreau să se termine războiul!“

Copiii ucrainieni refugiați în zona Mediașului fac pregătiri pentru apropiatele sărbători de iarnă. Decupează oameni de zăpadă, fulgi, figurine care simbolizează Nașterea Domnului, colorează, scriu scrisori către Moș Crăciun. Sunt înconjurați cu multă dragoste de dascăli și părinți, de întreaga comunitate ucraineană din Mediaș. Cu toții așteaptă o minunne, printre dorințele lor strecurându-se și „dragă moșule, vreau să se termine războiul“!  
 

Anul acesta, peste 50 de copii din diverse orașe ucrainene vor sărbători Crăciunul și Anul Nou la Mediaș. Pentru ei vor fi sărbători neobișnuite fiind departe de casă, dar spera s-o petreacă în cercul locuitorilor ai unui oraș frumos și vechi. Mai este o lună până la sarbatori, dar copiii se pregătesc deja. La școală ei decupează fulgi de zăpadă și decorează ferestrele. Profesorii îi ajută pe cei mai mici să scrie scrisori la Moș Crăciun. Urmează multe evenimente plăcute, dar principalul lucru pentru copii este așteptarea unui miracol. Iar noi, adulții, sperăm ca dorintele facute de inimile curate ale copiilor se va împlini cu siguranță.“, a transmis Ukrainians in Mediaș.
 

La rândul său, Julia Batioha, manager la Sometra Copșa Mică, un suflet uriaș care e mereu aproape de semenii săi încă din primele zile ale războiului, a arătat pe pagina sa de socializare: „Copilașii noștri ucraineni, peste 50 la număr, așteaptă cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, desenează, colorează, decupează fulgi de zăpadă, pregătesc scrisori pentru Moșul, dar ți se frânge inima când vezi «dragă moșule, vreau să se termine războiul» în scrisorile lor...


    Trimite prin e-mail