luni, 24 octombrie 2022

Publicat la 10/24/2022 08:34:00 a.m. de

Zi de aleasă sărbătoare la Biserica din Cimitirul ortodox Mediaș

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel şi Sfinţii Mărturisitori Transilvăneni” din Cimitirul ortodox Mediaş şi-a sărbătorit duminică hramul. Totodată, s-au împlinit șase ani de la inagurarea Centrului bisericesc „Sfântul Nectarie” de lângă biserică, unde, sub coordonarea preotului Flaviu Fleşer, se desfăşoară numeroase activități educaţionale cu tinerii şi copiii, dar şi activităţi social-filantropice pentru comunitate. 
În a doua parte a sărbătorii au fost înmânate Bursele de merit Sfinţii Apostoli Petru și Pavel, pentru cinci liceeni și trei elevi de clasa a 8-a de la unităţile de învăţământ din Mediaş, cu rezultate foarte bune la învăţătură.

„Sfânta Liturghie a fost săvârşită de un sobor de preoţi condus de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în care s-a aflat aflat părintele protopop de Mediaș Ioan Ovidiu Găban. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala bărbătească „Armonia” din Constanţa, dirijată de Arhid. Lect. Univ. Dr. Ion Iulian Dumitru. În cadrul Sf. Liturghii, părintele Flaviu-Gabriel Fleşer a fost hirotesit întru iconom stavrofor de către Înaltpresfințitul Laurențiu Streza.             

Hramul din acest an a fost marcat de împlinirea celor 16 ani de la târnosirea bisericii, fiind primul locaş de cult din Mediaş sfinţit de Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. Biserica “Sf. Ap. Petru și Pavel” și “Sf. Mărt. Transilvăneni” din cimitirul ortodox al municipiului Medias a f
ost zidită din temelie între anii 1966-1968 cu sprijinul vrednicului de pomenire protopop Petru Boieru. Conceptul de înfrumusețare interioară cât si exterioara a bisericii si ducerea la bun sfârșit a lucrării aparține preotului Găban Ovidiu-Ioan, actualul protopop al Protoieriei Mediaș. În amintirea realizării proiectului amintim cu pioasă recunoștință susținerea protopopului Ioan Găban, de vrednică amintire. În vecinătatea lăcașului de cult se află Centrul bisericesc “Sfântul Ierarh Nectarie”, unde se desfășoară activități social-filantropice, cultural-educative și duhovnicești.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfințitul Mitropolit Laurenţiu a vorbit credincioşilor despre Evanghelia din duminica a 23-a după Rusalii, Vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor.

La final, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a înmânat Bursele de merit „Sfinţii Apostoli Petru și Pavel” din partea parohiei și a preotului Flaviu Gabriel Fleşer. Astfel, cinci liceeni și cinci elevi de clasa a 8-a de la unităţile de învăţământ din Mediaş, cu rezultate remarcabile la învăţătură, au fost răsplătiți și totodată încurajați pentru a-şi continua studiile în condiţii cât mai bune.“, a transmis Costin Chesnoiu, din cadrul Mitropoliei Ardealului.

Foto: Mitropolia Ardealului








    Trimite prin e-mail