luni, 24 octombrie 2022

Publicat la 10/24/2022 05:24:00 p.m. de

Campioni la pedalat. Organizatorii Biței Urbane 3 au premiat câștigătorii

Alina Lupu a pedalat 130 kilometri și a fost desemnat câștigătoare a celei de-a treia ediții a acestui concurs. Podiumul a fost completat de Iulian Hațegan și Alin Zamfir. ,,Bița urbană“ a fost un eveniment organizat de Casa de lângă Sinagogă și Asociația „Mediaș pe 2 roți“ și s-a desfășurat sub forma unui concurs în perioada 1-9 octombrie.

 

La sfârșitul săptămânii trecute, câștigătorii concursului ,,Bița Urbană 3“ au fost premiați de către organizatori într-un cadru festiv. Pe locul 1 la general, cu 130 de kilometri parcurși, a fost Alina Lupu. Pe locul 2 s-a clasat Iulian Hațegan cu 121 kilometri parcurși, iar locul 3 a fost ocupat de Alin Zamfir cu 115 kilometri. ,,Vrem să le mulțumim tuturor celor care au contribuit la organizarea din acest an a Biței Urbane și anume Casa de lângă Sinagogă Mediaș / The House by the SynagogueContrast Publicitate, Interact Mediaș și nu în ultimul rând, participanților, fără de care nu ne-am fi putut bucura de peste 1.300 de kilometri parcurși prin Mediaș și împrejurimi. Ne revedem anul viitor la #BițaUrbană4 în număr și mai mare, unde pregătim și mai multe surprize pentru voi”, spune Vlad Chiș, organizator al evenimentului Bița Urbană.
 
Clasament pe categorii
 
La categoria de vârstă până la 14 ani, locul întâi a fost ocupat de Antonia Gașpar, pe poziția a doua s-a clasat Ana Klemens, iar locul al treilea i-a revenit lui David Feșteu. Clasamentul la categoria de vârstă până la 20 ani fost deschis de Thomas Stoica, iar pe locul al doilea s-a clasat Dominik Stecz. La categoria de vârstă până la 60 ani, pe locul întâi s-a clasat Iulia Rădoiu, locul al doilea a fost ocupat de Mohamed Ahmed, iar pe poziția a treia a clasamentului s-a aflat Paul Dîrloșan.
 
A treia ediție
 
,,Bița urbană’’ a ajuns la ediția cu numărul trei la Mediaș. Evenimentul organizat Casa de lângă Sinagogă și Asociația „Mediaș pe 2 roți“, s-a desfășurat sub forma unui concurs în perioada 1-9 octombrie. Medieșenii de toate vârstele au fost invitați să promoveze un stil de viață mai sănătos și să meargă cât mai des pe două roți, către școală, la serviciu, la cumpărături sau în oraș. Cei care au strâns cei mai mulți kilometri în perioada de desfășurare a concursului, au primit și premii, care au fost acordate după etapa de jurizare.
 
Comunitate activă
 
Asociația „Mediaș pe două roți“ are ca scop crearea și dezvoltarea unei culturi a utilizării bicicletei și integrarea acesteia în viața de zi cu zi a Mediașului. Din acest motiv, reprezentanții asociației spun că își doresc să poată circula în siguranță pe piste de biciclete, deoarece acestea reduc șansele producerii accidentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii. ,,Credem că orașele pot deveni prietenoase cu cetățenii lor doar răspunzând inteligent provocărilor urbane stringente: risipa spațiului public, poluarea, traficul sufocant, siguranța precară în trafic  riscurile pentru sănătatea publică. Putem spune că ne ghidăm după motto-ul «Un biciclist pe stradă - o mașină mai puțin în trafic». Mai mulți oameni pe biciclete înseamnă o comunitate mai activă și mai sănătoasă, care se poate bucura de un oraș mai curat, mai puțin aglomerat și mai puțin zgomotos“, a mai explicat Vlad Chi
ș.
    Trimite prin e-mail