miercuri, 26 octombrie 2022

Publicat la 10/26/2022 04:15:00 p.m. de

Echipă de robotică la Liceul Teoretic „Axente Sever“

Un grup de elevi ai Liceului Teoretic „Axente Sever“ au pus de curând bazele echipei de robotică a școlii. Aceasta se numește LTASRob și are în componență 13 elevi din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a.


Echipa LTASRob  este formată din Tudor Bîrsan, Cristian Roman, Alesander Andrei, Rău Cristian-Denis, Raul Stan, Sergiu Medeșan, Emanuel Bumbuță, Sara Aldescu, Mădălina Maier, Dan Bucșă, Radu Bucșă, Oana Benescu și Ariana Lulea. „Liceul Teoretic Axente Sever are echipă de robotică. Pasiunea elevilor noștri pentru informatică și robotică, dorința lor de a-și demonstra abilitățile in domeniu, sunt doar câteva dintre motivele care au stat la baza creării echipei LTASRob. Iar existența altor echipe similare de liceeni in municipiul Mediaș are cu siguranță un efect pozitiv, ducând la creșterea interesului pentru aceste domenii și implicit la o dezvoltare a abilităților elevilor. Echipa LTASRob are până în acest moment 13 componenți, un număr deloc ghinionist, din clase cu profiluri variate. Este vorba de Tudor Bîrsan, Cristian Roman, Alesander Andrei, Rău Cristian-Denis și Raul Stan din clasa a IX-a Matematică Informatică, de Sergiu Medeșan și Emanuel Bumbuță din clasa a X-a Matematică Informatică și de Sara Aldescu și Mădălina Maier din clasa a XI-a Matematică Informatică. Lor li se adaugă doi elevi din clasa a IX-a Științele Naturii intensiv Engleză, gemenii Dan și Radu Bucșă, dar și două eleve din clasa a XI-a Filologie intensiv Engleză, Oana Benescu și Ariana Lulea” a fost anunțul făcut de Liceul Teoretic Axente Sever pe pagina instituției din rețeaua de socializare Facebook. 
Echipa LTASRob intenționează să participe la BRD First Tech Challenge Romania, concurs organizat de Asociația Nație Prin Educație.
    Trimite prin e-mail