miercuri, 26 octombrie 2022

Publicat la 10/26/2022 04:26:00 p.m. de

Ziua Armatei, la Mediaș

Primăria municipiului Mediaș continuă tradiția cinstirii eroilor neamului și a bravilor ostași români, cu ocazia Zilei Armatei Române, sărbătorită în fiecare an la data de 25 octombrie.

 




 
Data de 25 Octombrie este întipărită în sufletele românilor ca zi în care ţara îşi sărbătoreşte Armata şi pe cei care au fost sau sunt în slujba ei. Această zi a fost una deosebită şi în municipiul Mediaş, cu acest prilej fiind organizate o slujbă religioasă şi depunerea de coroane la Cimitirul Eroilor Neamului. Manifestarea organizată de către Unitatea Militară 01810 și Primăria Mediaș, a debutat cu un ceremonial religios, oficiat de un sobor de preoţi. A urmat apoi depunerea de coroane de flori din partea Asociaţiei Veteranilor de război, Asociaţiei Cadrelor Militare în rezervă, Poliţiei Municipale, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, unității militare, Consiliului Local şi Primăriei Mediaş. Au mai depus coroane de flori partidele politice, mai multe unități de învățământ dar şi o serie de societăţi comerciale din municipiu.
 
Mesajul municipalității

Primăria Municipiului Mediaș și Unitatea Militară 01810 au marcat astăzi, 25 octombrie 2022, Ziua Armatei României, printr-un ceremonial militar, religios și civil desfășurat în Cimitirul Eroilor din municipiul nostru. În cadrul evenimentului au fost evocate contribuția Armatei Române la dobândirea și păstrarea unității și independenței naționale precum și sacrificiul ostașilor români în luptele purtate pentru dobândirea libertății și apărarea integrității teritoariale a acestei țări. Urăm un sincer și călduros La Mulți Ani, Armatei României și tuturor militarilor români! și îi asigurăm de întreaga noastră considerație și respectul deosebit pentru misiunea pe care o îndeplinesc.“, a transmis Primăria municipiului Media.














    Trimite prin e-mail