miercuri, 26 octombrie 2022

Publicat la 10/26/2022 03:57:00 p.m. de

Delegații de elevi și profesori ai Colegiului SNG Mediaș în Grecia

Mai mulți elevi și profesori de la Colegiul Școala Națională de Gaz se perfecționează în Grecia, în cadrul unor Proiecte Erasmus Plus.


În perioada 24 octombrie -11 noiembrie, un grup 14 de elevi din clasa a X-a Tehnician în turism și 2 profesori de la Colegiul Școala Națională de Gaz Mediaș, participă în Paralia Katerini – Grecia la proiectul Erasmus+ „Dezvoltarea competențelor în turism pentru o carieră de succes“, având ca parteneri Touristikes Kai Xenodohiakes Epiheireiseis Akti Musson A.E. Hotel Balkan Hellas și Euro Education Services.
 
Lucrează în turism
 
Proiectul are ca obiective perfecționarea elevilor în domeniul hotelier și de alimentație prin desfășurarea de activități practice, dobândirea de cunoștințe culturale din zona respectivă și implementarea unor tehnici de socializare cu potențialii clienți și parteneri. Elevii beneficiază de experiență în turism într-o țară cu înalte standarde de calitate în acest domeniu, Grecia fiind țară cu tradiție în serviciile turistice. În acest fel, la întoarcerea în țară elevii vor avea posibilitatea să pună în practică abilitățile și aptitudinile dobândite, fiind un exemplu de bună practică pentru colegii lor și pentru partenerii economici locali. În același timp, elevii participanți au posibilitatea de a comunica eficient într-o limbă de circulație internațională și de a-și dezvolta abilitățile de muncă în echipă, aspecte atât de necesare în vederea viitoarei lor integrări pe piața muncii din societatea multiculturală de astăzi.

 
Educație digitală
 
În perioada 24-28 octombrie, alți 5 profesori ai Colegiului „Școala Națională de Gaz” participă la implementarea unui proiect Erasmus+ în Grecia, acțiunea KA121 SCH – Proiect de mobilitate în domeniul Educației Școlare cu titlul ,,Digital Competence for Primary and Secondary Education Teachers”. Proiectul se încadrează în tema educației digitale, răspunzând nevoilor de formare a cadrelor didactice în achiziția de competențe digitale noi și structurarea celor deja existente, precum și îmbunătățirii actului didactic și a lucrului cu elevii. Totodată, proiectul urmărește următoarele obiective: formarea de competențe digitale cu grad diferit de complexitate prin participarea la cursuri de formare furnizate de organizații europene acreditate în educația adulților, dobândirea de competențe de către cei 5 profesori în vederea îmbunătățirii pregătirii teoretice și profesionale a elevilor, dezvoltarea capacității de a pune în valoare resursele și alternativele de spațiu în proiectarea secvențelor didactice.
    Trimite prin e-mail