joi, 22 septembrie 2022

Publicat la 9/22/2022 08:24:00 a.m. de

Hai la curățenie! „Let’s Do It, Mediaș“

Mediașul se alătură și-n acest an, în calitate de partener, evenimentului național „Let’s Do It, România“. Sâmbătă 24 septembrie, cu mic cu mare suntem invitați să participăm la o amplă acțiune de igienizare a zonelor cu probleme din oraș și nu numai. Primăria Mediaş este şi de această dată partener al acţiunii de voluntariat, iar societățile din subordine se vor implica direct.
 

În municipiul Mediaș, ediția din acest an a Let’s Do It România se va desfășura sâmbătă dimineața începând cu ora 9:00. Punctul de întâlnire este Piața Corneliu Coposu numărul 3, în fața Primăriei Mediaș. De aici se va pleca într-o amplă acțiune de curățenie și toaletare a zonelor verzi și de agrement ale orașului, în scopul menținerii unui mediu înconjurător cât mai curat. „Se dorește, prin această activitate, educarea și responsabilizarea întregii populații a municipiului nostru, ajutând atât mediul înconjurător, cât și pe noi înșine. În data de 24 septembrie, începând cu ora 09:00, în Municipiul Mediaș se va desfășura încă o ediție a activității de ecologizare, pe care toți o știm deja sub numele de «Letʼs do it, Romania». Ca în fiecare an, avem suportul și toată încurajarea din partea administrației locale și, ca în fiecare an, ne bazăm pe un număr important de participanți, care la edițiile precedente au fost în marea lor majoritate elevi“, spun organizatorii evenimentului.
 
Se caută voluntari
 
Pentru ca acțiunea să aibă un impact cât mai ridicat în mijlocul comunității locale, sunt așteptați cât mai mulți medieșeni să se alăture acestui demers și să participe, în calitate de voluntari, la acest proiect. Înscrierile se pot face atât pe adresa de mail primaria@primariamedias.ro, cât și direct, înainte de începerea acțiunii, la sediul Primăriei Municipiului Mediaș, Piața Corneliu Coposu nr. 3. Direcția de Administrare a Domeniului Public din cadrul municipalității se va implica activ în acțiunea de voluntariat de sâmbătă. Aceasta va pune la dispoziție cele necesare bunului mers al activității. De asemenea, în colaborare cu operatorul de salubritate ECO-SAL, va asigura baza tehnică materială necesară pentru buna desfășurare a întregului eveniment.
 
Partener permanent
 
Primăria Municipiului Mediaș este partener în cadrul evenimentului național „Let’s Do It, România“. Misiunea proiectului constă în mobilizarea cetățenilor, a autorităților publice, a societății civile, a companiilor private și a mass-media pentru curățarea arealelor naturale din jurul localităților României. În funcție de numărul participanților, vor fi abordate câteva zone din municipiul Mediaș, zone care sunt familiare în privința abandonării deșeurilor. Este vorba despre Hula Baznei, Heleșteu, Barajul Ighiș, Wevern, Izvorul Dorului, Greweln, Binder Bubi și ieșirea spre localitatea Buzd, precum și alte zone care vor fi identificate.






    Trimite prin e-mail