joi, 22 septembrie 2022

Publicat la 9/22/2022 11:18:00 a.m. de

Sibiul găzduiește Expo Apa, cel mai mare eveniment dedicat industriei apei din SE Europei

 Asociația Română a Apei  împreună cu Societatea Apă Canal Sibiu și Primăria Municipiului Sibiu organizează, în perioada 28 – 30 septembrie Forumul Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est”.

 

 

Manifestarea va avea loc la Pavilionul REDAL EXPO iar invitații, aproape o mie la număr, sunt profesioniști din domeniul apei, reprezentanți ai autorităților centrale și locale și oameni de afaceri din România și din străinătate: Suntem onorați să fim gazdele acestui eveniment și să primim, la Sibiu, cei mai importanți jucători din industria apei precum și autorități de stat implicate în buna funcționare a acestei industrii. În acest fel o sa putem veni în întâmpinarea tuturor provocărilor pieței și dezvoltării constante a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, mărturisește ing Vasile Maier, directorul general al Apă Canal Sibiu.

Unul dintre punctele principale de interes ale evenimentului îl reprezintă expoziția de specialitate ”Expo Apa”, ajunsă la a 22-a ediție, în cadrul căreia vor fi prezentate, de către peste o sută de expozanți, cele mai noi echipamente implicate în tratarea apei potabile și a celei uzate. De asemenea, programul Forumului Regional al Apei “Dunăre-Europa de Est” 2022 conține un seminar organizat de Comisia Principală Proiecte și Fonduri Nerambursabile împreună cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și un workshop economic internațional organizat de Comisia Principală Dezvoltare Economie cu sprijinul Asociației Internaționale a Apei. Pe lângă aceste evenimente va avea loc tradiționalul concurs ”Instalare branșament sub presiune”, dedicat instalatorilor din cadrul companiilor de apă, care trebuie să răspundă provocării de a executa un branșament nou la o rețea de polietilenă aflată sub presiune.

Așa cum precizează dr. ing. Ilie Vlaicu, Preşedintele Asociației Române a Apei, ”A.R.A. promovează politicile din domeniul apei şi strategiile globale în vederea atingerii obiectivelor de dezvoltare durabilă, iar scopul Forumului Regional al Apei «Dunăre-Europa de Est» este îmbunătăţirea performanţelor şi creşterea eficienţei tehnice şi manageriale, oferind informaţii de actualitate pentru dezvoltarea sectorului apei din România şi ţările din regiune”.

    Trimite prin e-mail