luni, 1 august 2022

Publicat la 8/01/2022 09:30:00 a.m. de

„De pe Stejarului la Via Transilvanica“. Invitație la mișcare

„I Love Mediaș“ ne invită sâmbătă 6 august, între orele 10 și 13 la alergare/plimbare pe unul dintre cele două trasee care fac legătura între strada Stejarului și Via Transilvanica. Evenimentul este deschis tuturor celor interesați, fie copii, adulți sau vârstnici, lungimea traseului fiind de circa un kilometru. Organizatorul promite celor care vor ajunge în vârful dealului că vor fi așteptați cu apă, ceai, prăjituri și… „legende spuse de seniorii din cartier“.


„Cu drag de oraș și de cartierul nostru, organizăm evenimentul «De pe Stejarului la via Transilvanica». Un kilometru de alergare sau plimbare, după puterea fiecăruia, cu locul de plecare în parcul de pe strada Stejarului și sosirea în vârful dealului din spatele caselor.
Traseul are două variante:
A - una mai blândă, marcată cu culoare verde, pentru cei care vor să se bucure de aleea de pini. KMZ: VEZI TRASEU
B - a doua puțin mai scurtă, mai dificilă din cauza diferenței de nivel (305 m plecare - 390 m sosire), dar la fel de frumoasă, pentru cei mai bine pregătiți. KMZ: VEZI TRASEU
La plecare toată lumea primește încurajări și spor la urcat, iar la sosire vă așteaptă voie bună, apă, ceai, prăjituri și legende (unele chiar adevărate) spuse de seniorii din cartier.
Data: 6.08.2022,între 10:00-13:00 (dacă vremea ține mai mult cu natura și plouă, evenimentul se amână o săptămână; prăjiturile pregătite se pot servi în parc, sub umbrele)
Cine poate participa: Evenimentul este public (0+ până la 80+ ani)
Loc de întâlnire: Strada Stejarului - colț cu Fagului - colț cu străduța spre Via Transilvanica (46.156256, 24.364010)
Toată lumea e invitată.“, transmite Kádár Tamás.
 
Via Transilvanica e aproape gata
 
Lucrările la Via Transilvanica, „drumul care unește“ oameni și locuri de la nord la sud și de la est la vest, sunt aproape încheiate. A fost fixată și o dată a inaugurări: 8 octombrie 2022, la Alba Iulia.
Construcţia traseului a început în anul 2018 şi este un Proiect al Asociaţiei Tăşuleasa Social, cel mai frumos traseu de drumeție din țară are o lungime de 1.400 de kilometri şi poate fi parcurs la pas, cu bicicleta sau călare. Traseul se află între Putna și Drobeta Turnu‑Severin și este împărțit în șapte regiuni istoric‑culturale: Bucovina, Ținutul de Sus, Terra Siculorum, Terra Saxonum, Terra Dacica, Terra Banatica și Terra Romana. „Via Transilvanica va fi finalizată în întregime, după patru ani jumătate de muncă asiduă, iar sărbătoarea grandioasă a întregului traseu va avea loc în forma unui „târg”: loc de întâlnire, schimb de experiențe turistice cu organizații, trasee, destinații turistice din toată țara și din toată lumea!”.
„Vrem să unim traseele și experiențele noastre, toți oamenii drumului, pe cei cu drag de țară și pe cei curioși să o cunoască pe data de 8 octombrie 2022, la Alba Iulia, acolo unde a început totul!”.
„Vă invităm să ne fiți alături la finalul epic al construcției „drumului care unește” care se va desfășura sub forma unui târg de drumeții și al unor evenimente festive și care va fi începutul unei noi ere turistice în domeniul drumețiilor din țară! Vom împărtăși experiențe, frumuseți și bunătăți locale și ne vom cunoaște cu toții sub semnul traseului de lungă distanță, Via Transilvanica!”, transmite Asociaţiei Tăşuleasa Social.
În județul Sibiu, Via Transilvanica se întinde pe cca 115 kilometri, traseul trecând prin Laslea, Biertan, Ațel, Mediaș, Micăsasa, Târnava, Brateiu, Moșna, Bazna, Copșa Mică, Șeica Mică și Axente Sever.
    Trimite prin e-mail